Μικρασία, 94 χρόνια μετά…

Για άλλη μια χρονιά,η Στ´ Δημοτικού μας ολοκλήρωσε επιτυχώς τη διαθεματική της εργασία με τίτλο: Μικρασία, 94 χρόνια μετά.

Με μια επιτυχημένη παρουσίαση που περιείχε ανοικτό μάθημα με ανάγνωση και επεξεργασία του λογοτεχνικού αποσπάσματος από το βιβλίο του Ηλία Βενέζη, “Αιολική Γη”, οι μαθητές μαζί με τους εκπαιδευτικούς και τους καλεσμένους τους οργάνωσαν και παρουσίασαν ένα ολοκληρωμένο αφιέρωμα του ιστορικού γεγονότος του 1922 και της προσφυγιάς που ακολούθησε. 

Το όλο πρόγραμμα, περιείχε, θεατρικό, τραγούδια, χορούς, διαδραστικές δημιουργίες, ομιλίες και πολλές εκπλήξεις. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ως επίσημοι καλεσμένοι η κ.Χρ. Αλεξανιάν, πρωταγωνίστρια της επιτυχημένης θεατρικής παράστασης, “Σμύρνη μου Αγαπημένη” και ο κ.Γ. Γαζεπίδης, Πρόεδρος του Συλλόγου Ιωνία. Ξεχωριστή και η παρουσία της αποφοίτου του Σχολείου μας και μέλους του συγκροτήματος Encardia, Ναταλίας Κωτσάνη , που μας μάγεψε με τα τραγούδια της. 

Στο τέλος της εκδήλωση η οικογένεια Λουμίδη μάς κέρασε παραδοσιακό ελληνικό καφέ,ενώ δοκιμάσαμε τα κεράσματα των μαθητών μας και ταξιδέψαμε στα γευστικά μονοπάτια της Σμύρνης. 

Τελικά η Σμύρνη είναι μέρος της ζωής μας. Οι Σμυρνιοί δεν έφεραν τις στάχτες τους, αλλά το φως και τον πολιτισμό τους, που μας συνοδεύει μέχρι και σήμερα. Τη Σμύρνη δεν την ξεχνάμε ποτέ!