Μορφωτική επίσκεψη στο Αρχαίο Θέατρο των Αχαρνών

Στο πλαίσιο του προγράμματος “Διάζωμα, Υιοθεσία αρχαίων θεάτρων. Μαθητές ξεναγούν μαθητές στα αρχαία θέατρα”, ομάδα μαθητών του Γυμνασίου μας, με Υπεύθθνες Καθηγήτριες τις Φιλολόγους, Χ. Σταμάτη και Α. Μερκούρη, επισκέφθηκε το αρχαίο θέατρο των Αχαρνών,το οποίο αποκαλύφθηκε το 2007.
Επίσης, τα παιδιά ξεναγήθηκαν στον Μυκηναϊκό Θολωτό Τάφο, ένα μνημείο μοναδικού αρχιτεκτονικού ενδιαφέροντος, αλλά και στην Αρχαιολογική Συλλογή του Δήμου. Οι αρχαιότητες που φυλάσσονται και εκτίθενται στη Συλλογή προέρχονται από σωστικές ανασκαφές σε ιδιωτικά οικόπεδα και δημόσια έργα ή από παραδόσεις πολιτών. Η έκθεση καλύπτει χρονολογικά την περίοδο από τα προϊστορικά έως τα μεσοβυζαντινά χρόνια (12ος μ. Χ. αι.). Περιλαμβάνει κυρίως κτερίσματα από αρχαία νεκροταφεία ή μεμονωμένες ταφές, αντικείμενα καθημερινής χρήσης από οικίες, εργαστήρια, αποθέτες, δεξαμενές, δρόμους, αγωγούς και αντικείμενα από ιερά.

Με μεγάλη χαρά μάς υποδέχτηκαν η κ. Μ. Μίχα, Πρόεδρος του Δ.Σ. του Πολιτιστικού Φορέα Επισκήνιον, δύο αρχαιοφύλακες του Υπουργείου Πολιτισμού και ο κ.Λ. Πλατυπόδης , Διδάκτωρ Ιστορίας-Αρχαιολογίας,Φιλοσοφίας και Θεολογίας. Προσέφεραν σε όλα τα παιδιά αλλά και στο σχολείο μας αναμνηστικά δώρα, εμπνευσμένα από το αρχαίο θέατρο.