Νιώθω περήφανος για το Σχολείο μου! – Παρουσίαση στους μαθητές της Ιστορίας του Σχολείου

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων  για τη συμπλήρωση των 105 χρόνων λειτουργίας των Εκπαιδευτηρίων μας, πραγματοποιήθηκε μία σειρά ομιλιών προς όλους τους μαθητές Στ’ Δημοτικού, Γυμνασίου Λυκείου και ΙΒ, στην αίθουσα «Ι. Φ. Δούκας».

Ο Διευθυντής του Γυμνασίου και Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής Εκπαίδευσης, Α. Ψύρης, παρουσίασε στους μαθητές, μέσα από τον λόγο του αλλά και επιλεγμένο οπτικοακουστικό υλικό, με έναν λιτό αλλά και έντονα συναισθηματικό τρόπο, την λαμπρή πορεία των 105 χρόνων του σχολείου μας, αλλά και τη φωτεινή προσωπικότητα του Ιωάννη Φ. Δούκα.

Οι μαθητές ένιωσαν πραγματικά περήφανοι που αποτελούν κομμάτι της μεγάλης οικογένειας των Εκπαιδευτηρίων Δούκα, ενός Σχολείου που εδώ και πάνω από έναν αιώνα ακολουθεί τα βήματα της καινοτομίας, της πρωτοπορίας και της αριστείας, διατηρώντας παράλληλα άρρηκτους τους δεσμούς με την παράδοση και το οικογενειακό πνεύμα.

Στη συνέχεια της εκδήλωσης, οι μαθητές του Γυμνασίου, στο πλαίσιο των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων, πραγματοποίησαν στα τμήματά τους τη δράση «Νιώθω περήφανος για το σχολείο μου!». Συγκεκριμένα, μετέφεραν σε μεγάλα χαρτόνια με πολύχρωμους μαρκαδόρους τα συναισθήματά τους για το σχολείο. Με τις δημιουργίες τους στόλισαν τις τάξεις τους.