Ο Ακαδημαϊκός Φοίνικας της Γαλλικής Δημοκρατίας στην Ελένη Ι. Δούκα

Με τα διάσημα του Ακαδημαϊκού Φοίνικα τιμήθηκε η Ελένη Ι. Δούκα, μέλος της Γενικής Διεύθυνσης των Εκπαιδευτηρίων Δούκα, σε ειδική τελετή που πραγματοποιήθηκε στο Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών.

Στο Τάγμα του Ακαδημαϊκού Φοίνικα, που είναι από τα παλαιότερα στην Ευρώπη, συγκαταλέγονται προσωπικότητες εντός και εκτός Γαλλίας, που προάγουν, με το εκπαιδευτικό έργο τους, τη γαλλική γλώσσα και τον γαλλικό πολιτισμό. Η έγκριση για την απονομή αυτής της διάκρισης που αποτελεί ανώτατη τιμητική διάκριση της Γαλλικής Δημοκρατίας και δίνεται από τη Γαλλική Κυβέρνηση.

​Στην εκδήλωση απονομής η κα Ελένη Ι. Δούκα αναφέρθηκε στην ιδιαίτερη θέση που κατέχουν τα Γαλλικά και φυσικά, οι Ξένες Γλώσσες στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Σχολείου, εστίασε στην αμέριστη συμπαράσταση του Γαλλικού Ινστιτούτου σε κάθε καινοτόμο προσπάθεια των Εκπαιδευτηρίων και ευχαρίστησε τη Γαλλική Δημοκρατία για την εξαιρετική τιμή της αναγόρευσής της σε Ιππότη του Ακαδημαϊκού Φοίνικα (Chevalier dans l’ Ordre des Palmes Académiques).

Μεταξύ των προσκεκλημένων ήταν και ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής, κ. Νικήτας Κακλαμάνης, η σύζυγος του Επιτρόπου Δημήτρη Αβραμόπουλου, κα Βίβιαν Αβραμοπούλου, ο Πρόεδρος των Special Olympics Hellas κ. Διονύσης Κοδέλας, ο κ. Χρήστος Ζαμπούνης, η κα Ιωάννα Γκελεστάθη και άλλοι.