Ο “ΛΥΣΙΑΣ” κοντά στην “ΕΛΠΙΔΑ”

Σε μία ξεχωριστή εκδήλωση,στηνΑίθουσα εκδηλώσεων της Ογκολογικής Μονάδας Παίδων, τα παιδιά που διακρίθηκαν στον21ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό μέσω Internet, “ΛΥΣΙΑΣ 2017”βραβεύτηκαν από την Πρόεδρο του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με καρκίνο “ΕΛΠΙΔΑ“, 

κ.Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη.  

Ο“ΛΥΣΙΑΣ”διεξάγεται για 21η χρονιά, από τα Εκπαιδευτηριά μας, σε συνεργασία μετη Microsoft Hellas και την COSMOTE.Σκοπός του διαγωνισμού είναι η ευγενής άμιλλα μεταξύ μαθητών και μαθητριών σε θέματα τα οποία σχετίζονται με τα ενδιαφέροντά τους και τις σχολικές γνώσεις, ενώ έχει και χαρακτήρα κοινωνικής προσφοράς, προωθώντας την ιδέα«Παίζω και Βοηθάω», καθώς για τη συμμετοχή κάθε παιδιού, οι διοργανωτές του διαγωνισμού καταβάλλουν ένα χρηματικό ποσό,για την ενίσχυση του  Συλλόγου“ΕΛΠΙΔΑ”. 

Παρόντες ήταν οκ.Κωνσταντίνος ΔούκαςΔιευθύνων Σύμβουλος Εκπαιδευτηρίων Δούκα,η κ.Ελένη Δούκα – Πατέρα,Γενική Διευθύντρια των Εκπαιδευτηρίων Δούκα& μέλος της «ΕΛΠΙΔΑΣ»,ο κ.Πλούταρχος Ρήγας,Διευθυντής Τομέα Εκπαίδευσης Ελλάδας, Μάλτας & Κύπρου της Microsoft Hellas,ο κ.Σταύρος ΑλεξάκηςΔιευθυντής Δημοσίου Τομέα της Microsoft Hellas,η κ.Κατερίνα Περίσση,Προϊσταμένη Περιβαλλοντικής Διαχείρισης Ομίλου ΟΤΕ,ο Διοικητής του Νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία», ο κ.Μανώλης Παπασάββαςκαι τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου «ΕΛΠΙΔΑ»,οι κυρίεςΡίτα Μωραϊτάκη ΠικρούκαιΚέττυ Φιλιππίδου. 

Ηκ.Βαρδινογιάννηανοίγοντας την εκδήλωση με σύντομη ομιλία της είπε μεταξύ άλλων:«Μας συγκινεί πραγματικά η πρωτοβουλία σας να ενισχύσετε το έργο μας και η αγάπη σας για τα παιδιά μας, όπως εκφράζεται μέσα από την ηθική και οικονομική υποστήριξη που μας προσφέρουν μέσα σε αυτά τα 14 χρόνια τα Εκπαιδευτήρια ΔΟΥΚΑ. Ένα σχολείο που έχει μορφώσει γενιές και γενιές με αξίες και ιδανικά και μέσα από αυτή την εμπειρία προετοιμάζει πλέον τους μαθητές ως πολίτες του κόσμου επιδιώκοντας την αριστεία και την πρόοδο, όπως και την διάπλαση σωστών χαρακτήρων και συμπεριφορών βασισμένων στα ιδεώδη του ανθρωπισμού και του πολιτισμού. Θα ήθελα να εκφράσω τα θερμότερα συγχαρητήριά μου στους μαθητές από όλη την Ελλάδα που διακρίθηκαν στον διαγωνισμό, καθώς και στους γονείς και τους καθηγητές τους που τους στηρίζουν σε κάθε τους βήμα. Ταυτόχρονα, θα ήθελα να τους συγχαρώ όλους γιατί με τη συμμετοχή τους στον ΛΥΣΙΑ στηρίζουν το έργο μας και τα παιδιά μας λαμβάνουν το συγκινητικό μήνυμα συμπαράστασης μέσα από παιδιά της ηλικίας τους και πιθανώς συμμαθητές τους από όλη την Ελλάδα!». 

Εν συνεχεία τον λόγο έλαβε ο κ.Κωνσταντίνος Δούκαςο οποίος ευχαρίστησε την κυρία Βαρδινογιάννη για τα καλά της λόγια και πρόσθεσε: «Μέσα από μια ευχάριστη παιδαγωγική, διαδικασία, τον ΛΥΣΙΑ, θέλουμε να βοηθήσουμε τα παιδιά που δεν είναι τόσο τυχερά όσο τα δικά μας και να στηρίξουμε την προσπάθεια της «ΕΛΠΙΔΑΣ» καθώς το έργο της είναι καινοτόμο, πρωτοποριακό και δυναμικό». 

Τέλος, απονεμήθηκαν Τιμητικά βραβεία στον κύριο Κωνσταντίνο Δούκα, στην κ.Ελένη Δούκα Πατέρακαι στους χορηγούς του Διαγωνισμού, καθώς και Τιμητικά Μετάλλια του Συλλόγου «ΕΛΠΙΔΑ» στους διακριθέντες μαθητές ενώ σε όλους τους προσκεκλημένους προσφέρθηκαν αναμνηστικά δώρα. 

Τα παιδιά δεν έκρυψαν τον ενθουσιασμό τους, όχι μόνο γιατί επιβραβεύτηκαν οι προσπάθειές τους, αλλά και γιατί μέσα από τη συμμετοχή τους στο Διαγωνισμό κατάφεραν να βοηθήσουν τα παιδιά της «ΕΛΠΙΔΑΣ».