Οι Ομάδες Ρητορικής σε *Διαδρομές… Λόγου*

Οι Ομάδες Ρητορικής του Γυμνασίου και Λυκείου μας συμμετείχαν στην “Ημερίδα Δράσεων Σκέψης και Λόγου” που διοργάνωσε η Ομάδα “Διαδρομές Λόγου – Speech Routes”. Πρόκειται για μία Ομάδα αποτελούμενη από φοιτητές, φίλους της Ρητορικής και της Τέχνης, που έχει συσταθεί στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Σώματος Αλληλεγγύης (European Solidarity Corps).

Στην Ημερίδα οι μαθητές μας: Κρητσωτάκη Μ., Ντόντος Γ., Μάμμος Δ., Μπουρουντζόγλου Η., Αλεξοπούλου Δ., Κουτσούρη Κ., Σαραμαντής Γ., Βαγενάς Σ., Λιακοπούλου Κ. και Καραΐσκος Γ., είχαν την ευκαιρία να διανθίσουν τις επικοινωνιακές τους δεξιότητες, να αναπτύξουν ενσυναίσθηση, να καλλιεργήσουν ομαδοσυνεργατικότητα, να εκφωνήσουν αυθόρμητο λόγο με αφορμή μελοποιημένα ποιήματα, καθώς και να  αναπτύξουν επιχειρηματολογία σε επίκαιρα θέματα.

Οι Εκπαιδεύτριες των Ρητορικών Ομάδων, Καθηγήτριες, Φιλόλογοι, Α. Γιαννακοπούλου και Κ. Δρύλλη συμμετείχαν ενεργά στην ημερίδα, καθοδηγώντας τους μαθητές, αλλά και συμμετέχοντας μαζί τους στα εργαστήρια λόγου και σκέψης.

Την πρώτη αυτή δράση των Διαδρομών Λόγου προλόγισε και χαιρέτισε ο  Δημήτρης Αγγελάτος, Καθηγητής Νεοελληνικής Φιλολογίας και Θεωρίας της Λογοτεχνίας του Τμήματος Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Ε.Κ.Π.Α.