Οι Ομάδες Ρητορικής του Σχολείου μας συμμετέχουν στον 1ο Μαθητικό Διαγωνισμό “Προβάλλω τον Τόπο μου| Οι μικροί Τουρίστες”

Οι Ομάδες Ρητορικής Δημοτικού και Γυμνασίου συμμετείχαν στον 1ο Μαθητικό Διαγωνισμό «Προβάλλω τον τόπο μου»· Οι μικροί τουρίστες, που συνδιοργάνωσαν το Υπουργείο Τουρισμού και το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Διάσωσης Σχολικού Υλικού (ΕΚΕΔΙΣΥ). 

Συγκεκριμένα, η Ομάδα του Δημοτικού κατέθεσε ένα podcast, το οποίο αφορούσε ένα νοερό ταξίδι των μαθητών στον χρόνο και την ιστορία του Αμαρουσίου από την αρχαιότητα έως σήμερα. 


Από το ταξίδι τους, φυσικά, δεν έλειπε και η στάση στο Σχολείο μας! Αξίζει να αναφερθεί ότι η Υπεύθυνη της Ομάδας, Φιλόλογος, Α. Γιαννακοπούλου συνέγραψε το σενάριο του podcast και ανέλαβε με τα παιδιά την ηχογράφησή του.
Παράλληλα, η εκπαιδεύτρια ανέλαβε και την επιμέλεια των ηχογραφήσεων και τη σύνθεση του 
podcast

Στο ίδιο πλαίσιο, η Ομάδα Ρητορικής του Γυμνασίου μας κατέθεσε ένα trailer, στο οποίο οι μαθητές προέβαλαν το Ολυμπιακό Αθλητικό Κέντρο Αθηνών, αναδεικνύοντας την ιστορική, αθλητική και πολιτιστική του πλευρά. Το σενάριο συνέγραψε η Φιλόλογος, Κ. Δρύλλη. Ενώ, οι μαθητές Καραγεωργάκης Θ. και Γρηγοριάδης Σ. της  Γ΄ Γυμνασίου προθυμοποιήθηκαν και στελέχωσαν τη δράση με τεχνικό εξοπλισμό (κάμερα και drone), αποδεικνύοντας το πνεύμα συνεργασίας που διαπνέει το σχολείο μας.

Σημαντική ήταν, επίσης, και η βοήθεια του Γ. Τσίγκου, που Βοήθησε στη μαγνητοσκόπηση του video και την επιμέλειά του, ώστε να συντεθεί το trailer.  

Ήταν μία δράση που ενθουσίασε τους συμμετέχοντες με την πρωτοτυπία και τη δημιουργική της πτυχή. Παράλληλα, είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν την ιστορία και μέρη της περιοχής μας, με στόχο να προσελκύσουν επισκέπτες στον τόπο μας.