*Όλοι Μαζί… D-ιαφορετικοί*| Η Άδα Σταματάτου· ο Δημήτρης Παπανικολάου & ο Γιάννης Χατζήμπεης στο D-ικό μας Σχολείο

Τρεις σημαντικοί άνθρωποι μιλούν για τη Διαφορετικότητα…

Όλα έγιναν με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Αναπηρίας. Και όντως όλα είναι μια ευκαιρία. Ευκαιρία να ζήσουμε σε έναν καλύτερο κόσμο, να βελτιώσουμε τον εαυτό μας, να μπούμε στη θέση του άλλου και να τον καταλάβουμε περισσότερο. Ευκαιρία να γνωρίσουμε όσους αγωνίζονται καθημερινά για τα αυτονόητα και να αποφασίσουμε να βρεθούμε στο πλευρό τους, ως ενεργοί πολίτες αλλά κυρίως ως Άνθρωποι.

Μια τέτοια ευκαιρία είχαν οι μαθητές και οι μαθήτριες Λυκείου και ΙΒ των Εκπαιδευτηρίων μας, σε μια Ημέρα αφιερωμένη στην Αποδοχή της Διαφορετικότητας με προσκεκλημένους ανθρώπους φωτεινούς, αληθινά σύμβολα και ουσιαστικούς νικητές της ζωής. Κοινό τους στοιχείο η σχέση τους με την άσκηση και τον αθλητισμό σαν μέσο για να ξεπεράσουν τα εμπόδια και να ανακαλύψουν την ψυχική τους αντοχή.

Τα παιδιά γνωρίστηκαν με την ακτιβίστρια &  μητέρα ενός αυτιστικού ενήλικα, Άδα Σταματάτου, που αγωνίζεται για τον αυτισμό με το OAR Run For Autism, τον γνωστό μπασκετμπολίστα Δημήτρη Παπανικολάου, που πρόσφατα αποκάλυψε ότι πάσχει από Asperger κι o οποίος ασχολείται με την ενίσχυση όσων πάσχουν από αυτισμό και όχι μόνο, και τον αθλητή ΑΜΕΑ Γιάννη Χατζήμπεη που σημειώνει μια σπουδαία πορεία τόσο στον αθλητικό όσο και στον επαγγελματικό τομέα.

Κατά την προετοιμασία για την υλοποίηση της διοργάνωσης, οι μαθητές δούλεψαν ομαδοσυνεργατικά, τόσο μεταξύ τους όσο και με τους Καθηγητές Φυσικής Αγωγής, επεξεργάστηκαν υλικό και πληροφορίες, συμμετείχαν σε κινητικά παιχνίδια  με προσομοιοτικές δυσκολίες που τους έδωσαν τη δυνατότητα να αντιληφθούν την αδυναμία. Ενώ, ανέλαβαν και την παρουσίαση των καλεσμένων, αλλά και τη δημοσιογραφική κάλυψη.