Παγκόσμια Ημέρα Αναπηρίας| Έλα να Παίξουμε!

Υπάρχουν τρόποι να αγκαλιάσουμε τη D-ιαφορετικότητα. Υπάρχουν D-ρόμοι που μας οδηγούν κοντά στα παιδιά με αναπηρία κι αρκεί να τους επιλέξουμε. Υπάρχουν διάφορες *γλώσσες* , για να επικοινωνήσουμε μαζί τους, μα επικρατέστερη όλων… η αγάπη!

… και οδηγό μας μία υπέροχη εικαστική ψηφιακή έκδοση!

Με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Αναπηρίας και στο πλαίσιο του Προγράμματος ΣΤΑΣΗ ΖΩΗΣ, οι μικροί μαθητές της Γ΄ Τάξης του Δημοτικού μας, σε σύμπραξη με το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρία (ΚΔΑΠ ΜΕΑ) Δήμου Λευκάδας, ανέλαβαν μία ουσιαστική πρωτοβουλία Σεβασμού, Κατανόησης και Αποδοχής. Έτσι, λοιπόν, με την πολύτιμη καθοδήγηση των Δασκάλων τους δημιούργησαν μικρές εικονογραφημένες ιστορίες, με στόχο αναδείξουν την ομορφιά της Διαφορετικότητας, αλλά και την αγκαιότητα της Συμπερίληψης.

Το εξώφυλλο αυτού του τεύχους φιλοτέχνησε η Ιωάννα Χαλκιά, σπουδάστρια του ΚΔΑΠ ΜΕΑ Λευκάδας και αθλήτρια των Special Olympics Hellas.

Μπορείτε να το ξεφυλλίστε ⇢ εδώ

Θερμά Συγχαρητήρια στα παιδιά, στην Ομάδα του *ΣΤΑΣΗ ΖΩΗΣ* και, ασφαλώς, στους Εκπαιδευτικούς μας: Α. Κόντα· Α. Κωστόπουλος· Ν. Ζήση· Ειρ. Κάλλη· Ελ. Τσοβαλτζή· Μ. Βαλκάνου·

Ευχαριστούμε, επίσης, για τη σημαντική συνδρομή, τους: Μ. Χριστόπουλο|Τμήμα Marketing & Επικοινωνίας και Γ. Τσίγκο| Τμήμα Πληροφορικής