Παίζουμε Μαζί· Μαθαίνουμε Μαζί· Με τα Special Olympics· Για τη Δ-ιαφορετικότητα που μας Ενώνει!

Για 10η συνεχή χρονιά, το Δ-ικό μας Σχολείο είχε τη χαρά και την τιμή να συνδιοργανώσει με τα Special Olympics Hellas  την επίδειξη του Πρoγράμματος Εξάσκησης Κινητικών Δεξιοτήτων [Motor Activities Training Program] – MATP  για μαθητές-αθλητές με σοβαρές αναπηρίες.

Στην ξεχωριστή αυτή εκδήλωση συμμετείχαν μαθητές από όλες τις Βαθμίδες των Εκπαιδευτηρίων μας, καθώς και μαθητές Ειδικών Σχολείων της Αττικής, οι οποίοι είναι και αθλητές των Special Olympics.
Όλα τα παιδιά έπαιξαν Μαζί, αθλήθηκαν και διασκέδασαν Μαζί, στον ανοιχτό χώρο του Ολυμπιακού Αθλητικού Κέντρου Αθηνών “Σπύρος Λούης”.

Κι όχι μόνο, καθώς με την ολοκλήρωση της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε δεντροφύτευση στους χώρους του ΟΑΚΑ,  με τη συνεργασία  της Περιβαλλοντικής Οργάνωσης We4all,  σε μία κίνηση συμβολική μα και ουσιαστική για το αστικό μας περιβάλλον.

Ιδιαίτερη αναφορά, πρέπει, επίσης να γίνει και σε μία σπάνια πρωτοβουλία, που πραγματοποιείται στο πλαίσιο της μακρόχρονης κοινής πορείας του Σχολείου μας και των Special Olympics Hellas: Τη δημιουργία μίας μεικτής Ομάδας Handball, απόδειξη ότι Μαζί είμαστε πιο Δ-υνατοί!

Αντίστοιχα, αξίζει να σημειώσουμε ότι η αφίσα της εκδήλωσης, η οποία αποτέλεσε και δώρο προς όλους τους αθλητές και επισήμους, δημιουργήθηκε έπειτα από συνεργασία μαθητριών/τή του Νηπιαγωγείου μας και της Δ΄Τάξης του Δημοτικού μας. Τα χρώματα, η αμεσότητα και η χαρά που αποτύπωσαν οι μικροί μας δημιουργοί στο έργο τους, μας δείχνουν πως η αποδοχή της διαφορετικότητας, η συμπερίληψη και η υλοποίηση ενταξιακών δράσεων για τα άτομα με αναπηρία αποτελεί για τα παιδιά μας την κανονικότητα που όλοι μας επιθυμούμε ! Για μας η Διαφορετικότητα είναι Στάση Ζωής.

Τη διοργάνωση, τίμησαν με την παρουσία τους: Ο Πρόεδρος των Special Olympics Hellas, κ. Διονούσιος Κοδέλλας· η Υφυπουργός Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κ. Δόμνα Μιχαηλίδου· ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, κ. Λευτέρης Αυγενάκης· ο Συντονιστής & Γενικός Διευθυντής Ο.Α.Κ.Α, κ. Κωνσταντίνος Χαλιορής· η Γενική Γραμματέας Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών,
κ. Αλεξάνδρα Σδούκου· η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Βορείου Τομέα Αθηνών, κ. Λουκία Κεφαλογιάννη κι ο Συνιδρυτής της Περιβαλλοντικής Οργάνωσης We4all, κ. Γιάννης Ηλιόπουλος.