Πανελλήνιες Εξετάσεις 2021· Η Σοφία Βάγια *Πρώτη των Πρώτων*

Η Απόφοιτός μας, Σοφία Βάγια, σημείωσε την πρώτη επίδοση φέτος αλλά και την τρίτη μεγαλύτερη βαθμολογία όλων των εποχών στις Πανελλαδικές Εξετάσεις. Έτσι λοιπόν, με τα 19.866 μόρια που συγκέντρωσε, θα πραγματοποιήσει και με το παραπάνω το όνειρό της, να σπουδάσει Νομική.

Σε όλη την πολύχρονη πορεία της στα Εκπαιδευτήριά μας, η Σοφία είχε πάντα μία σταθερή ανοδική πορεία τόσο στις ακαδημαϊκές της επιδόσεις όσο και στις ποικίλες συμμετοχές της σε εξωδιδακτικές δραστηριότητες που εμπλούτισαν τα σχολικά της χρόνια με χρήσιμες δεξιότητες για ολόκληρη τη ζωή της:

“Η Σοφία συμμετείχε σε πολλές και διαφορετικές δράσεις και διαγωνισμούς· από τον 7ο Διεθνή Διαγωνισμό Αλληλογραφίας Νέων, στην παρουσίαση με ομάδα στην Ημερίδα ενημέρωσης μαθητών με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ασφαλούς Πλοήγησης στο Διαδίκτυο, αλλά και στους Μαθηματικούς Διαγωνισμούς – Θαλής, Ευκλείδης και Καγκουρό και στο διαγωνισμό Φυσικής “Αριστοτέλης”.
Ο πρώτος τίτλος έρχεται με τη συμμετοχή της στην Εκστρατεία Ecomobility:3η θέση πανελλαδικά! Και θα ακολουθήσουν κι άλλοι: Ομαδική Διάκριση (πρόκριση στην ημιτελική φάση) στο Αγώνισμα των Διττών Λόγων στους Β’ Μαθητικούς Αγώνες Ρητορικής Τέχνης  κα ι3η ατομικά θέση σε σύνολο 130 ομιλητών.
Με πιστοποιήσεις AQA Level 1&2 και το χρυσό επίπεδο SLA (Student Leadership accreditation) και με Prix d’ excellence για την κατάκτηση της 1ης θέσης στην εξέταση γλωσσομάθειας Sorbonne C2 και κατάκτηση Prix Gisele Vivier από το Institut Francais de Grece. Με συμμετοχή σε ευρωπαϊκά έργα: Erasmus+ Programme, Project VERT και Ετικέτα Ποιότητας του eTwinning για το έργο “Les petits ecolos et l’avenir de la Terre”, συμμετοχή σε συνέδρια (6ο Ευρωπαϊκό Μαθητικό Συνέδριο, SingularityU Greece Summit Parallel Event: Singularity Youth και στις Dικές μας Ημέρες Καινοτομίας) και συμμετοχή στην ομάδα Καλαθοσφαίρισης του Α.Ο. Πεύκης για το πρωτάθλημα ΕΣΚΑ.
Η Σοφία ήταν παντού. Πρόθυμη να δώσει τον καλύτερο της εαυτό ,κερδίζοντας όχι μόνο τη διάκριση και πολλές εμπειρίες! Sky is the limit! Εσύ Σοφία στοχεύεις, σίγουρα, ακόμα πιο ψηλά!”

Χρυσάνθη Σωτηρίου, Συντονίστρια Τομέα Αγγλικών Γυμνασίου-Λυκείου

 

“I have known Sofia in the capacity of Teacher of English of Doukas School and Model United Nations Advisor since September 2016 and, undoubtedly, Sofia has been among the strongest students we have had at Doukas School in the past decade!
Her four-year involvement with the Model United Nations programme, during which she won a best delegate award twice, has equipped Sofia with a broader skill set and a deep interest and understanding of international relations, international political economy, and world economic development issues. However, her original thinking and unique insight became evident when she assumed the role of an Advocate in the International Court of Justice (ICJ) of the 22nd DSAMUN conference, the case of which was the Application of the International Convention on the Elimination of All Forms of Discrimination (Georgia vs Russian Federation).
Sofia’s outstanding intellectual abilities are matched by her personal qualities. She is responsible, organized, articulate, exceedingly driven, and personable. She concentrates on her tasks, delivering reliable results in a variety of circumstances. She perseveres and when the outcome does not meet her original high expectations, she is quick to rebound, setting new goals. One of the most characteristic team working experiences was her participation in the 39th National Selection Conference of European Youth Parliament (EYP) Greece. Her calm, thoughtful demeanour is excellently combined with a positive outlook, helping her function well both as a group member as well as a leader whenever the opportunity arises. The Student Leadership Accreditation Gold Level is an additional testimony of her qualities.
Sofia is a rare and gifted student who will undoubtedly make her mark in the world. She is one in a million.”

Φώνη Κόρμπη, Καθηγήτρια Αγγλικών, Υπεύθυνη Ομάδας Doukas Model United Nations

 

Η Σοφία ήταν μαθήτρια μου και τα τρία χρόνια του Γυμνασίου των Εκπαιδευτηρίων Δούκα. Από τότε θυμάμαι ένα παιδί χαμογελαστό, ευγενικό, άψογο ως προς τη συμπεριφορά και τις σχολικές επιδόσεις. Ένα κορίτσι με εξαίρετο ήθος, καλλιεργημένο και με πολύ δυνατή πένα. Από μικρή ηλικία εξέφραζε ανοιχτά τις απόψεις της κι ενέπνεε την εμπιστοσύνη των συμμαθητών της. Στο Γυμνάσιο εξελισσόταν σταδιακά με πρόγραμμα ,αλλά ταυτόχρονα και με όραμα! Εκπαιδευτικοί και μαθητές την χαρακτηρίζαμε ως “ήρεμη δύναμη”, ευαίσθητη και διακριτική παρουσία.

Ολοκληρώνοντας η Σοφία το Γυμνάσιο, είχα την ευκαιρία να τη γνωρίσω ακόμα καλύτερα και να ανακαλύψω τον πλούτο των γνώσεων και των αξιών της μέσα από τη συμμετοχή της στη Ρητορική Ομάδα του Λυκείου. Ήδη είχε φανεί η αγάπη της για τη ρητορική τέχνη από το Γυμνάσιο με την ενεργή ανάμειξή της σε ρητορικούς ομίλους, αλλά και στην ομάδα της βαθμίδας. Ως εκπαιδεύτρια της ρητορικής ομάδας του Λυκείου λοιπόν, διέκρινα εκτός από την ευφράδεια λόγου και μια εσωτερική δύναμη. Πραγματικά, η μαθήτριά μας τόσο στις εβδομαδιαίες συναντήσεις μας, όσο και στους ρητορικούς αγώνες συνεργαζόταν άψογα με τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας και χρησιμοποιούσε εντέχνως τη ρητορική της δεινότητα, για να ξεδιπλώνει κάθε φορά την επιχειρηματολογία της. Ιδιαίτερη αγάπη επέδειξε για τις Εικονικές δίκες. Σε ρόλο δικηγόρου η Σοφία με πάθος υπεράσπιζε τη θέση της ομάδας της κι αγωνιούσε κάθε φορά για την εκδίκαση της εκάστοτε υπόθεσης. Νομίζω ότι σε αυτό το “κλαδί” της ρητορικής τέχνης, η Σοφία αγάπησε ακόμα περισσότερο τη δικηγορία, γιατί είχε την ευκαιρία να βιώσει ακριβείς προσομοιώσεις δικών σε αληθινές υποθέσεις.

Έτσι λοιπόν, από το όραμα και την προσομοίωση δίκης ,η χαρισματική μαθήτριά μας πέτυχε τους στόχους της και θα βρεθεί στα έδρανα της Νομικής σχολής και μάλιστα με μια πρωτιά, που μόνο περήφανους μας κάνει! Καλές σπουδές, Σοφία! Εμείς, όλοι οι εκπαιδευτικοί σου θα σε καμαρώνουμε πάντα! Άνοιξε τα φτερά σου!

Αλεξάνδρα Λιούλη, Φιλόλογος

Με την επιτυχία της αυτή, η μαθήτριά μας, απέδειξε πόσο σημαντική είναι η ξεκάθαρη στοχοθεσία αλλά και η ωριμότητα με την οποία αντιμετωπίζονται τα εμπόδια, όπως αυτά που προέκυψαν τα δύο τελευταία πρωτόγνωρα χρόνια της πανδημίας.Η Σοφία, όπως άλλωστε και η συνολική επίδοση των μαθητών μας, με το 90% αυτών να εισάγεται στις Σχολές της πρώτης τους προτίμησης, αποτελούν τη φωτεινή απόδειξη ότι στο D-ικό μας Σχολείο η  Επιτυχία είναι μονόδρομος!

Το στοχευμένο, ποιοτικό και πολύπλευρο εκπαιδευτικό έργο, σε συνδυασμό με την πεποίθησή μας ότι οι δεξιότητες και οι αξίες συμπληρώνουν τις γνώσεις, αποτελούν συμπαραστάτες της αφοσιωμένης προσπάθειας των παιδιών και οδηγούν στην κατάκτηση  των στόχων τους!