Πανελλήνια Πρωτιά για το Club Ρητορικής των Εκπαιδευτηρίων μας

Την Κυριακή 7 Απριλίου το Club Ρητορικής Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου των Εκπαιδευτηρίων μας συμμετείχε στους 5ους Αγώνες Δημιουργικού Λόγου! Τους αγώνες συνδιοργάνωσε η Ελληνική Ένωση για την Προώθηση της Ρητορικής στην Εκπαίδευση με το 1ο Γυμνάσιο Ασπροπύργου, με την υποστήριξη της ΔΔΕ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗ, υπό την αιγίδα του Δήμου Ασπροπύργου.

Στόχος των Μαθητικών Αγώνων Ρητορικής είναι να προωθήσουν τη ρητορική παιδεία ως μέσο ενδυνάμωσης του λόγου και της σκέψης των μαθητών. Με τη συμμετοχή του, το Σχολείο μας επιδιώκει να καλλιεργήσει τη δημιουργική και την κριτική σκέψη των μαθητών και μαθητριών του, ώστε να αρθρώνουν ορθό και τεκμηριωμένο λόγο με αισθητική αξία και να ασκούνται στον δημοκρατικό διάλογο.

Το Δ-ικό μας Σχολείο μας, λοιπόν, για ακόμη μία φορά, αναδείχθηκε στην κορυφή σε όλα σχεδόν τα αγωνίσματα, ανάμεσα σε 320 μαθητές από 67 σχολεία, δημόσια και ιδιωτικά, από όλη την Ελλάδα!

Μπράβο στους μαθητές και στις μαθήτριες μας που αγωνίστηκαν και εκπροσώπησαν με τον καλύτερο τρόπο τα Εκπαιδευτήριά μας! Θερμά Συγχαρητήρια στις Υπεύθυνες Καθηγήτριές μας, Φιλολόγους, Κ. Δρύλλη και Α.Γιαννακοπούλου.

Αναλυτικά οι επιτυχίες μας:

ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ

Στους Προκριματικούς Γύρους

  • Στην Εκφραστική Ανάγνωση η Λυδία Τεριακίδου αναδείχθηκε στην 6η θέση και η Αλεξάνδρα Οικονόμου στην 20η.
  • Στον Προτρεπτικό Λόγο, o Χριστόφορος Χήρας αναδείχθηκε στην 6η θέση και η Μυρτώ Σφέτσα στην 8η.
  • Στον Αυθόρμητο Λόγο, την 7η θέση κατέκτησε η Αγγελική Μπιρμπάκου και τη 13η ο Νικόλας Ταμπάκης.
  • Η ομάδα του Δημοτικού συμμετείχε δυναμικά στην Εκφραστική Ανάγνωση και στον Αυθόρμητο Λόγο, αποσπώντας διθυραμβικά σχόλια από τους κριτές!

ΠΡΩΤΙΕΣ

Τελικός Γύρος

  • Στον Προτρεπτικό Λόγο την 1η θέση κατέκτησε ο μαθητής Σπύρος Καραχάλιος!
  • Στην Εκφραστική Ανάγνωση την 1η και 2η θέση αντίστοιχα κατέκτησαν ο Μάξιμος Γεωργίου και η Βικτωρία Βλαχοπούλου
  • Στην Ομαδική Συζήτηση μετά από δύο προκριματικούς γύρους, συγκεντρώνοντας τη μεγαλύτερη βαθμολογία από όλους τους συμμετέχοντες η πενταμελής ομάδα των: Μελίνας Κρητσωτάκη, Ηλιάνας Μπουρουτζόγλου, Αντιγόνης Δηλανά, Νικόλα Βυθούλκα και Σπύρου Γρηγοριάδη, κατέκτησε τη νίκη.

Ακολουθούν οπτικοακουστικά αποσπάσματα από τη συμμετοχή των μαθητών μας