Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός SaferInternet4Kids| 1η Θέση για το Λύκειο & το ΙΒ| Μία μεγάλη Γιορτή για όλο το Σχολείο μας!

D|υναμικά για ένα ασφαλές D|ιαδίκτυο: Με 23 εργασίες & 72 μαθητές από όλες τις Βαθμίδες, το Σχολείο μάς συμμετείχε στον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό SaferInternet4Kids| SID 2023: Παραπληροφόρηση «Αλήθεια ή ψέμα; Πιστεύεις ό,τι βλέπεις στο Διαδίκτυο;» Με το Λύκειο & το Τμήμα International Baccalaureate να κατακτούν την 1η Θέση [Fake News Infographic SID 2023] στην Κατηγορία τους!

Posters, τραγούδια, ερευνητικές εργασίες, διαδραστικές παρουσιάσεις, quiz, infographics, μαρτυρούν τον ενεργό ρόλο και τη δράση των παιδιών, ενώ συνθέτουν το πολυεπίπεδο παζλ της συστηματικής και καινοτόμου εργασίας & συν – εργασίας που επιτελείται στο Δ-ικό μας Σχολείο, τόσο στο πλάισιο της Ψηφιακής Εκπααίδευσης όσο και στο πλαίσιο του Προγράμματος Στάση Ζωής και ειδικότερα του Άξονα «Ασφάλεια στο Διαδίκτυο».

Οι μαθητές όλων των βαθμίδων μας, από το Νηπιαγωγείο μέχρι το IB, δούλεψαν με υπευθυνότητα και συνεργάστηκαν άψογα με τους υπεύθυνους εκπαιδευτικούς τους. Πολλοί, μάλιστα, έχουν, ήδη, αναλάβει πιο ενεργητικό ρόλο. Να επικοινωνήσουν τις γνώσεις που απέκτησαν και να ενημερώσουν τους μαθητές μικρότερων τάξεων και βαθμίδων σχετικά με την Ασφάλεια στο Διαδίκτυο.

Τα δε, οφέλη της συμμετοχής τους είναι πολυάριθμα και καταφανή: Γνώσεις, Ψηφιακές Δεξιότητες, Κριτική Σκέψη, Συνεργατικότητα, Επικοινωνία, Δημιουργικότητα (4C – Critical Thinking, Collaboration, Communication, Creativity), όπως επίσης και η διάθεση εμπλοκής τους.

Όλες οι υποψηφιότητες βρίσκονται  αναρτημένες στον ιστότοπο του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου Συμμετοχές SID 2023 | SaferInternet4kids

Πολλά μπράβο σε όλα τα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς που τα υποστήριξαν.