Πανελλήνιος Σχολικός Διαγωνισμός Bravo Schools 2022: Ψηφίζουμε τις Συμμετοχές του Γυμνασίου

Για ακόμη μία χρονιά, το Γυμνάσιό μας λαμβάνει μέρος στον Πανελλήνιο Σχολικό Διαγωνισμό “Bravo Schools”, έχοντας εργαστεί πάνω σε θέματα που σχετίζονται με τους 17 Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών, με όραμα και στόχο τη δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου! Τη φετινή χρονιά, συμμετέχουμε με 5 ομαδικές εργασίες, υπό την καθοδήγηση των Φιλολόγων, Χ. Σταμάτη, Ε. Νικολαΐδου και Α. Λιούλη.

Σας προσκαλούμε να στηρίξουμε όλοι μαζί τις D-ράσεις μας, έτσι ώστε, το Σχολείο μας να συνεχίσει να αποτελεί φωτεινό παράδειγμα ενημέρωσης κι ευαισθητοποίησης της τοπικής μας κοινωνίας.

Βρείτε παρακάτω τις πέντε (5) συμμετοχές μας, ως εξής:

· Τραγούδι «Κορίτσια αγόρια μια γροθιά»
Οι μαθητές μας αφού ερεύνησαν κι ενημερώθηκαν για τον 5ο στόχο βιώσιμης ανάπτυξης ,αποφάσισαν να συνθέσουν ένα τραγούδι για την ισότητα των δυο φύλων. Έγραψαν τους στίχους ομαδικά και θα το ηχογραφήσουν άμεσα με στόχο να ευαισθητοποιήσουν τους συμμαθητές τους, αλλά και για να συμμετάσχουν στο Βravo Schools.

· Ερευνητική Εργασία «Πώς ζουν στην Ασία οι γυναίκες;»
Ο μαθητής μας, ερεύνησε και δημιούργησε μια παρουσίαση για τη ζωή των γυναικών στην Ασία με στόχο να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει τους συμμαθητές του.

· Ερευνητική Εργασία για την Ισότητα των δύο Φύλων
Πρόκειται για μια ενδελέχη έρευνα με πλούσια στοιχεία για τον 5ο στόχο ,στην οποία ο μαθητής μας παρουσιάζει με εύληπτο τρόπο και με στατιστικά την κατάσταση που επικρατεί ανάμεσα στα δυο φύλα παγκοσμίως.

· Bravo Team Doukas
Μαθητές του Α1 τμήματος του Γυμνασίου μας σχεδίασαν μια ηλεκτρονική ιστοσελίδα, μέσα από την οποία προσπαθούν να ενημερώσουν αλλά και να ευαισθητοποιήσουν τους συμμαθητές τους σε όλο το σχολείο για κάποια σημαντικά οικολογικά προβλήματα αλλά και να μεταδώσουν το μήνυμα για τους 17 στόχους της βιώσιμης ανάπτυξης. Μέσα από το συλλογικό αυτό project προετοίμασαν άρθρα, παρουσιάσεις και εικαστικές δημιουργίες για σημαντικούς στόχους της βιώσιμης ανάπτυξης. Ο ηλεκτρονικός σύνδεσμος της ιστοσελίδας τους είναι: https://bravoteamdoukas.wixsite.com/bravoschools2022

· Η Θέση της Γυναίκας στον 21ο αιώνα
Ομάδα 8 μαθητών του Γυμνασίου μας έκανε έρευνα για τη θέση της γυναίκας στον 21ο αιώνα. Κατά τη διάρκεια της χρονιάς, τα παιδιά εργάστηκαν πάνω στο συγκεκριμένο θέμα, συγκέντρωσαν πλούσιο υλικό, παρακολούθησαν ημερίδες αλλά και διαδικτυακές ενημερώσεις. Αφού ολοκληρώθηκε η έρευνά τους δημιούργησαν παρουσιάσεις κι ένα βίντεο αφιερωμένα στην Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας με σκοπό να αναρτηθεί στη διαδικτυακή εφημερίδα του σχολείου μας. Οι μαθητές μας στις δημιουργίες τους τονίζουν την καθοριστική συμβολή του γυναικείου φύλου στην επίτευξη των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης, στην επιστήμη, στην εκπαίδευση ,στην εργασία, στην κλιματική αλλαγή ,στην ειρήνη και στην ασφάλεια. Τα παιδιά της ομάδας θεώρησαν χρέος τους να ευαισθητοποιήσουν μικρούς και μεγάλους για την ανάγκη της υπεράσπισης της Ισότητας ανάμεσα στα δύο Φύλα.