Παρουσία της Υπ. Παιδείας & Θρησκευμάτων Νίκης Κεραμέως & του Υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, η Ονοματοδοσία του Θεάτρου και τα Αποκαλυπτήρια της προτομής του Ιωάννη Φ. Δούκα

Στον Πολυχώρο Δαΐς, παρουσία πολλών προσκεκλημένων, έγινε η ονοματοδοσία του Θεάτρου σε «Αίθουσα Ιωάννη Φ. Δούκα» και τα αποκαλυπτήρια της προτομής του κατά τη διάρκεια ειδικής εκδήλωσης, την οποία χαιρέτισαν η Υπουργός Παιδείας, κ. Νίκη Κεραμέως και ο Υφυπουργός Αθλητισμού, κ. Λευτέρης Αυγενάκης.

Στον Ιωάννη Φ. Δούκα ήταν αφιερωμένη η ομιλία του τ. Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, κ. Προκόπη Παυλόπουλου, ο οποίος τον χαρακτήρισε ως Μέντορα της Εκπαίδευσης, τονίζοντας τις αρετές και τη διορατικότητά του, το όραμά του για την Παιδεία και το ήθος του.

Επίσης, ο Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής Εκπαίδευσης του Σχολείου, κ. Αντώνης Σ. Ψύρης,  ως κεντρικός ομιλητής της τιμητικής αυτής διοργάνωσης, πραγματοποίησε μία μία μεστή ιστορική αναδρομή, αναδεικνύοντας τη σπουδαιότητα του έργου και το μεγαλείο της προσωπικόητας του Ιωάννη Φ. Δούκα.

Την ονοματοδοσία του Θεάτρου σε «Αίθουσα Ιωάννη Φ. Δούκα» έκανε η κόρη του και Γενική Διευθύντρια Εκπαίδευσης, κ. Ελένη Δούκα και τα αποκαλυπτήρια της προτομής του, ο γιος του και Διευθύνων Σύμβουλος, κ. Κωνσταντίνος Δούκας.

Η προσωπικότητα του Ιωάννη Φ. Δούκα σηματοδότησε για πολλές δεκαετίες τα εκπαιδευτικά δρώμενα της χώρας και η ανοδική πορεία του Σχολείου συνεχίστηκε με πρωτοπόρα εκπαιδευτικά προγράμματα και καινοτόμες μεθοδολογίες χάρη στο ανήσυχο πνεύμα του και την ακατάπαυστη διάθεσή του για παιδαγωγικές βελτιώσεις και αλλαγές. Το έργο του συνεχίζουν σήμερα η σύζυγός του, Ειρήνη, και τα παιδιά του, Ελένη και Κωνσταντίνος.

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν ο Αντιπεριφερειάρχης Αττικής, κ. Νίκος Πέππας, ο Γενικός Γραμματέας Ιθαγένειας του Υπουργείου Εσωτερικών κ. Αθανάσιος Μπαλέρμπας, ο κ. Ιάσων Στράτος, ο CEO της MRB, κ. Δημήτρης Μαύρος, ο Συντονιστής Γενικός Διευθυντής του ΟΑΚΑ, κ. Κωνσταντίνος Χαλιορής και πολλοί άλλοι.