Πάσχα 2023 με το D-ικό μας Σχολείο· Πράξεις & Συν-Πράξεις Αγάπης

Αν μπορώ να λαλώ όλες τις γλώσσες των ανθρώπων, ακόμα και των αγγέλων, αλλά δεν έχω αγάπη για τους άλλους, τότε είμαι ένα άδειο χάλκινο δοχείο που θορυβεί ή ένα κύμβαλο που αλαλάζει
.
……………………………………………………..

Ώστε τώρα μας απομένουν τρία πράγματα: η πίστη, η ελπίδα και η αγάπη. Πιο τρανή όμως από αυτά είναι η ΑΓΑΠΗ!

(Απ. Παύλος, προς Κορινθίους Επιστολή, κεφάλαιο ΙΓ/ στίχοι 1-9, 13)

Με αφορμή το Άγιο Πάσχα… Πράξεις και Συν-πράξεις από τους μικρούς και μεγάλους μαθητές μας, τους αγαπητούς γονείς, τους εκπαιδευτικούς, αλλά και το σύνολο των εργαζομένων του σχολείου μας:

💙 Οι μαθητές και οι μαθήτριες του ΙΒ στο πλάισιο ενός νέου long term project στήριξαν με εκπαιδευτικό υλικό τον Παιδικό Σταθμό της Δομής Προσφύγων, στο Σχιστό. Τη δράση τους στήριξαν οι μαθητές της Β΄τάξης του Δημοτικού μας. Όταν οι μεγάλοι εμπνέουν τους μικρότερους μαθητές !

💙 Οι μαθητές και οι μαθήτριες του Λυκείου πήραν τη σκυτάλη από τους μαθητές του Νηπιαγωγείου και του Δημοτικού μας και συγκέντρωσαν λογοτεχνικά βιβλία για ενήλικες και εφήβους με στόχο τη δημιουργία Δημοτικής Δανειστικής Βιβλιοθήκης, στον Δήμο Δρόπολης στη Νότιο Αλβανία. Η Δρόπολη αποτελεί την πνευματική πρωτεύουσα των Ελλήνων της Αλβανίας. Οι μικροί μας μαθητές εργάστηκαν για τη δημιουργία Σχολικής Βιβλιοθήκης και εν συνεχεία οι μεγάλοι για τη Δημοτική Βιβλιοθήκη. Όταν οι μικροί εμπνέουν τους μεγάλους!

💙 Μια ξεχωριστή δράση των μαθητών του Γυμνασίου μας και μία επίσκεψη στο Ογκολογικό Νοσοκομείο Παίδων που μας συγκίνησε βαθιά… Οι μαθητές μας έφτιαξαν και δώρισαν στα εβδομήντα τρία (73) παιδιά που νοσηλεύονται στο Ογκολογικό Νοσοκομείο Παίδων «Ελπίδα» t-shirts με αισιόδοξα μηνύματα, αλλά και ευχετήριες κάρτες με χειρόγραφες ευχές τους. Τη δράση συντόνισε το 15μελές Μαθητικό Συμβούλιο του Γυμνασίου μας αξιοποιώντας για τον ευγενή σκοπό μέρος των εσόδων από τον ετήσιο χορό τους! Τα υπόλοιπα έσοδα οι μαθητές τα πρόσεφεραν στην Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση Συλλογικής και Κοινωνικής Ωφέλειας “ΣΧΕΔΙΑ“.

💙 Τα χαρούμενα πρωτάκια μας συγκέντρωσαν λαχταριστά πασχαλινά τσουρέκια για τα παιδιά των Ελληνικών Μειονοτικών Σχολείων, του Δήμου Δρόπολης, στη Νότιο Αλβανία. Τα τσουρέκια θα σταλούν μαζί με τα παιδικά λογοτεχνικά βιβλία, που συγκέντρωσαν οι μαθητές μας το προηγούμενο διάστημα για τη δημιουργία Σχολικής Βιβλιοθήκης στο Ελληνικό Μειονοτικό Σχολείο της Δερβιτσάνης.

💙 Οι μαθητές και οι μαθήτριες των μεγαλύτερων τάξων του Δημοτικού μας (Γ’ , Δ’, Ε’ & ΣΤ’ Δημοτικού) τη δράση τους προς όφελος το Παιδικού Χωριού Βάρης συγκεντρώνοντας είδη πρώτης ανάγκης για τα φιλοξενούμενα παιδιά του. Κάθε παιδί αξίζει να έχει φροντίδα και να ζει με ασφάλεια κι αυτό δεν μπορεί να είναι παρά μια επίμονη και διαρκή προσπάθεια. Τη μεταφορά των ειδών στο Παιδικό Χωριό ανέλαβαν οι μαθητές και οι μαθήτριες του τμήματος Δ’1 με τον Εκπαιδευτικό τους, Δ.  Αποστόλου, οι οποίοι και μας εκπροσώπησαν όλους επάξια! Οι μαθητές μας ξεναγήθηκαν στις εγκαταστάσεις του Παιδικού Χωριού και ενημερώθηκαν για την ιστορία του, αλλά και το πολυδιάστατο έργο του.

Τα καταπληκτικά μας νηπιάκια συγκέντρωσαν και φέτος δώρα πασχαλινά για τα παιδιά του Κέντρου Βρεφών “Η Μητέρα”. Λαμπάδες, τσουρέκια, σοκολατένια αυγά παραγεμισμένα με ευχές και αγάπη πλημμύρισαν το Νηπιαγωγείο μας και έπειτα «ταξίδεψαν» ως το Κέντρο Βρεφών για να ομορφύνουν τις ημέρες των φίλων τους!

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε από καρδιάς τους μαθητές και τις μαθήτριές του Σχολείου μας για την αγάπη με την οποία πάντα στηρίζουν τις εθελοντικές δράσεις προσπαθώντας να ανακουφίσουν συνανθρώπους μας, ενήλικες και παιδιά, αλλά και να καλλιεργήσουν σημαντικές αξίες και υγιείς Στάσεις Ζωής. Ευχαριστούμε θερμά τις οικογένειες των μαθητών μας που μαζί μας μάχονται για έναν κόσμο πιο δίκαιο, απαλλαγμένο από διακρίσεις, προκαταλήψεις και στερεότυπα.

Καλό Πάσχα! Καλή Ανάσταση με πίστη, ελπίδα και Αγάπη!