Πιστοποίηση της Αρχαίας Ελληνικής Γλώσσας από την LanguageCert· Η “Ελληνική Αγωγή” σε μία Βιωματική Παρουσίαση στο Σχολείο μας

Αρχαία Ελληνική Γλώσσα …. ο πνεύμονας του πολιτισμού μας, αλλά και η εθνική μας κιβωτός, μέσω της οποίας ταξιδεύουν οι σημαντικότερες αξίες της ανθρωπότητας στον χώρο και τον χρόνο.
Με στόχο να αφυπνίσουμε το ενδιαφέρον των εφήβων μας για την Αρχαία Ελληνική Γλώσσα, οι μαθητές μας είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν μια διαφορετική βιωματική προσέγγισή της.
Η Ε. Καραγιαννίδου-Μανωλίδου, Υπεύθυνη του Προγράμματος Σπουδών της «Ελληνικής Αγωγής» επισκέφθηκε το Σχολείο μας και παρουσίασε στις τρεις τάξεις του Γυμνασίου την Πιστοποίηση των Αρχαίων Ελληνικών της διεθνούς εταιρείας πιστοποιήσεων γλωσσομάθειας, LanguageCert.
Πρόκειται για μια αναγνωρισμένη πιστοποίηση που χρησιμεύει ως μια απτή απόδειξη μιας δεξιότητας που χαίρει παγκοσμίου σεβασμού και πανανθρώπινης εκτίμησης λόγω της τεράστιας σημασίας της αρχαίας ελληνικής γλώσσας. Επιπλέον, αποτελεί μια ευκαιρία για τους μαθητές να γνωρίσουν την αρχαία ελληνική γλώσσα από μία διαφορετική σκοπιά, πιο σύγχρονη και προσβάσιμη.
Μέχρι σήμερα, χιλιάδες παιδιά στο εξωτερικό έχουν περάσει αυτές τις εξετάσεις επιτυχώς, αποκτώντας μία αναγνωρισμένη, διεθνή πιστοποίηση πολύ σημαντική για το βιογραφικό τους και την προετοιμασία τους για το Πανεπιστήμιο.
Μετά την παρουσίαση της πιστοποίησης δύο φιλόλογοι της «Ελληνικής Αγωγής» , η Σ. Γούλα και η Β. Σακκά έλυσαν μαζί με τα παιδιά μερικές ασκήσεις στα επίπεδα Α1 και Α2. Οι μαθητές συμμετείχαν με ενθουσιασμό και χάρηκαν που απάντησαν σωστά και με ευκολία σχεδόν σε όλες τις ερωτήσεις.
Η Ε. Καραγιαννίδου-Μανωλίδου ευχαρίστησε τους Φιλολόγους του Γυμνασίου και ιδιαιτέρως τον Γενικό Διευθυντή Εκπαίδευσης των Εκπαιδευτηρίων μας, Α. Ψύρη,  για τη φιλοξενία και την άρτια παρουσίαση.