ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΟ FUTSAL Ο Α.Σ.Ε.Δ. ΜΕ ΠΑΙΚΤΕΣ ΠΑΛΙΟΥΣ ΚΑΙ ΝΕΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΩΝ ΜΑΣ!

Σίγουρα η κατάκτηση ενός πρωταθλήματος δεν είναι και μικρή υπόθεση, όσες φορές κι αν το έχεις κερδίσει στο παρελθόν… Ωστόσο, όταν αντίπαλός σου είναι η μεγάλη ΑΕΚ, η νίκη αποκτά ακόμη μεγαλύτερη βαρύτητα.

Η Ομάδα FUTSAL Ανδρών του Αθλητικού Συλλόγου Εκπαιδευτηρίων Δούκα κέρδισε τον τίτλο του Πρωταθλητή Ελλάδας σε έναν συγκλονιστικό τελικό με την ΑΕΚ, που κρίθηκε στα πέναλτυ.

Μια επιτυχία σαν κι αυτή βασίζεται στην προπονητική ομάδα και φυσικά, στους παίκτες. Η μεγάλη ιδιαιτερότητα του Α.Σ.Ε.Δ. είναι ότι πολλοί αθλητές του προέρχονται από το Σχολείο, είτε φοιτούν είτε έχουν αποφοιτήσει από τα Εκπαιδευτήρια Δούκα. Σε αυτήν την κατηγορία εντάσσονται οι Απόφοιτοι Χαράλαμπος Σταυρακόπουλος, Κωνσταντίνος Μάλοβιτς και Σπύρος Κονδυλάτος αλλά και οι μαθητές Λυκείου, Γιώργος Καράμπελας και Παναγιώτης Γρηγοράκος.

Οι παίκτες αυτοί έπαιξαν τα πρώτα τους παιχνίδια Futsal στο πλαίσιο των μαθημάτων Φυσικής Αγωγής του Σχολείου και γρήγορα αγάπησαν το άθλημα. Μέσα από τα μαθήματα αυτά τούς ανακάλυψε ο Κώστας Σπύρου, που ανήκει στην προπονητική ομάδα Futsal του ΑΣΕΔ και τους πρότεινε να συμμετάσχουν στις Ακαδημίες του Συλλόγου. Από τότε η πορεία τους μόνο ανοδική μπορεί να θεωρηθεί.

Ο Α.Σ.Ε.Δ., ως Αθλητικός Σύλλογος που λειτουργεί στους κόλπους του Σχολείου, έχει πολλές τέτοιες ιστορίες στο ενεργητικό του. Ιστορίες που όλοι οι Απόφοιτοι των Εκπαιδευτηρίων Δούκα δεν ξεχνούν ποτέ γιατί είναι συνδεδεμένες και αυτές με τις σχολικές τους αναμνήσεις.