Πρώτο Βραβείο στον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό “Ηack the Map: Η Χάρτα του Ρήγα”

Η Ομάδα *Φουλ του Ρήγα* του Γυμνασίου μας απέσπασε το Πρώτο Βραβείο στον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό «Ηack the Map: Η Χάρτα του Ρήγα». Ο πολυδιαφημισμένος επετειακός διαγωνισμός για την επέτειο των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση, που διοργανώθηκε από το Ίδρυμα Ωνάση, έχει ως στόχο να βγάλει από την αφάνεια το σημαντικό αυτό έργο παρακινώντας τη νέα γενιά να το προσεγγίσει δημιουργικά με τη βοήθεια των νέων τεχνολογιών και διαδικτύου.
Οι μαθητές μας, Διονύσης Μπράτης, Ελεάνα Μέξη, Θεοκλήτη Κουτσούρη, Γιώργος Τσούκας και Δημητρία Διαμαντοπούλου δεν ήρθαν μόνο αντιμέτωποι με μία μεγάλη πρόκληση, αλλά βγήκαν νικητές στην κατηγορία του ψηφιακού παιχνιδιού (3d Video Game) συναγωνιζόμενοι σχολεία από όλη την Ελλάδα!

Η ιστορία του παιχνιδιού μας με τον τίτλο «Στα άδυτα της Χάρτας» ξετυλίγεται κατά τη διάρκεια του εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα, όταν ένας ήρωας ξαφνικά ξυπνά σε ένα μέρος που δεν αναγνωρίζει. Εκεί όμως βρίσκονται διάσπαρτα σύμβολα της Χάρτας του Ρήγα που λύνουν γρίφους, δημιουργούν προκλήσεις και οδηγούν τον παίκτη ολοένα και πιο κοντά στον στόχο του: Να ξυπνήσει το λιοντάρι!

???? Το teaser video του παιχνιδιού μας, εδώ 

Μαζί με τα παιδιά, τη Χάρτα του Ρήγα Βελεστινλή “χάκαραν” οι Υπεύθυνες Καθηγήτριες,  Ανδριάνα Κορασίδη, Αθηνά Μερκούρη & Ματίνα Μπαλαμπέκου