ΡΗΣΕΙΣ & ΑΝΤΙ-ΡΗΣΕΙΣ 2021: ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΞΕΧΩΡΙΣΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΡΗΤΟΡΙΚΗΣ ΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

Με  απόλυτη επιτυχία στέφθηκε η διοργάνωση της 2ης διαδικτυακής συνάντησης Ρητορικής Τέχνης Γυμνασίων ‘’Ρήσεις και Αντι-ρήσεις’’ με την Ρητορική Ομάδα του Γυμνασίου να  ξεχωρίζει λαμβάνοντας, μάλιστα, εγκωμιαστικά σχόλια για τους δυναμικούς και εμπνευσμένους λόγους των παιδιών.

Οι μαθητές Α. Μούτσελος, Δ. Σωτηρόπουλος, και Δ. Μάμμος κληρώθηκαν να υποστηρίξουν ως Ομάδα του Λόγου την θέση: «To σημαντικότερο κριτήριο επιλογής επαγγέλματος είναι το υψηλό εισόδημα», στο αγώνισμα των Διττών Λόγων. Οι μαθητές μας εντυπωσίασαν τους κριτές με την επιχειρηματολογία τους, αλλά, κυρίως, με την ετοιμολογία, τον εκφραστικό τους πλούτο και την γενικότερη στάση τους ως ομιλητές

Σειρά είχαν τα αγωνίσματα του Αυθόρμητου Λόγου και της Εκφραστικής Ανάγνωσης. Στο πρώτο αγώνισμα οι μαθητές, Δ. Μάμμος και Α. Μισθός κλήθηκαν να εκφωνήσουν από μία ομιλία πέντε λεπτών, με αφορμή εικόνες που τους δόθηκαν. Για ακόμη μια φορά απέσπασαν διθυραμβικά σχόλια για την σύνθεση των ομιλιών τους, τη συνάφεια με το θέμα των εικόνων, την δομή, αλλά και την συνολική εκφορά του λόγου τους σε εκφραστικό επίπεδο.

Τέλος, οι μαθητές, Μ. Καλέργης, Α. Καλαδάμης και Κ. Γεωργίου ανέγνωσαν αποσπάσματα από το βιβλίο «Μέσα στις Φλόγες» της Διδώς Σωτηρίου, «Το βιβλίο της Ανησυχίας» του Fernando Pessoa καθώς και από το βιβλίο «Το εκκρεμές» του Τάσου Λειβαδίτη. Οι κριτές στάθηκαν ιδιαίτερα στη νοηματική απόδοση των επιλεγμένων κειμένων που πέτυχαν οι μαθητές με τις αναγνώσεις τους, την καθαρή ομιλία, την άρθρωση και την ισορροπημένη βλεμματική επαφή που διατηρούσαν.

Μία ακόμη Γιορτή του Λόγου ολοκληρώθηκε, αφήνοντας με τις καλύτερες εντυπώσεις-εμπειρίες. Μαθητές, καθηγητές, αλλά και μέλη της Επιστημονικής Επιτροπής, παρά την απόσταση και την δυσκολία της συνθήκης του κορωνοϊού αποδείξαμε ότι όλα τα εμπόδια υπερνικούνται, αρκεί να υπάρχει θέληση.

Αν και η φετινή διοργάνωση δεν είχε διαγωνιστικό χαρακτήρα, όλοι οι μαθητές που συμμετείχαν σε αυτή είναι Νικητές, καθώς «δίδαξαν» σε όλους με την αισιοδοξία τους την τέχνη του Λόγου.