Safer Internet D*ay #SID2024: Mε 2 πρώτα Βραβεία, τα Εκπαιδευτήριά μας D*ιακρίνονται για την Ασφαλή Χρήση του Διαδικτύου!

Σε μία ξεχωριστή εκδήλωση για την Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου, που διοργανώθηκε από το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, τα Εκπαιδευτήριά μας απέσπασαν δύο πρώτα βραβεία.

Συγκεκριμένα, κατέκτησαν την κορυφή και στους δύο Πανελλήνιους Μαθητικούς Διαγωνισμούς από το ΙΤΕ: «Ευγένεια στο διαδίκτυο – Δικαιώματα και υποχρεώσεις παιδιών και νέων στον ψηφιακό κόσμο» &  «Πιάσε τη Σημαία», οι οποίοι και διοργανώθηκαν, στο πλαίσιο της ευρύτερης προσπάθειας των επίσημων φορέων, ούτως ώστε να ενημερωθούν τα παιδιά για τη σωστή και κυρίως ασφαλή χρήση του διαδικτύου.

 

 

Αναλυτικά:

⇢ Διαγωνισμός για την Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου 2024: “Ευγένεια στο διαδίκτυο|  Δικαιώματα και υποχρεώσεις παιδιών και νέων στον ψηφιακό κόσμο”.


Οι μαθητές του Γυμνασίου & Λυκείου μας, Τσαούση Αντωνία, Μιχάλης Πίπιλος, Λάριος Γιώργος, Αγιαννίτης Κωνστατίνος και Αλεξοπούλου Δανάη απέσπασαν το 1ο Βραβείο με την πρωτότυπη σύνθεση και ερμηνεία του τραγουδιού  InternetNetiquetteSong| Υπεύθυνοι Καθηγητές: Β. Γκόκα| Γ. Τζαφέρου|Ν. Μαΐτός

Αξίζει να σημειωθεί ενώ οι νικητές μας άνοιξαν τη μοναδική αυτή εκδήλωση ερμηνεύοντας το τραγούδι που συνέθεσαν.

 


⇢ Διαγωνισμός για την Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου 2024: “Πιάσε τη Σημαία” (“Capture the Flag”)

Στον έτερο διαγωνισμό του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου με τίτλο “Πιάσε τη Σημαία”, ο οποίος τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης και του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, οι μαθητές Νικόλαος Κορακιανίτης και Μάξιμος Γεωργίου κατέκτησαν την 1η θέση, ως ομάδα, ενώ οι υπόλοιποι μαθητές -μέλη της Διαβαθμιακής Ομάδας Γυμνασίου – Λυκείου “Cybersecurity” κατέλαβαν διάφορες θέσεις στην πρώτη εικοσάδα, ανάμεσα σε 188 ομάδες και 400 περίπου συμμετέχοντες μαθητές.

Σύνθεση Ομάδα “Cybersecurity”:

Νικόλαος Κορακιανίτης| Μάξιμος Γεωργίου| Αλέξανδρος Τσακιράκης| Γιώργος Ιωσηφίδης| Κυρίτσης Θοδωρής| Γκαο Τσε Σουάν| Άγγελος Μαργαρίτης | Σιτσάνης Νικόλας| Γκάο Τσεν Λου
Υπεύθυνος Καθηγητής Πληροφορικής: Ν. Μαϊτός

Και σε αυτό το σημείο θα πρέπει να αναφερθεί ότι στη σπουδαία αυτή νίκη οδήγησε η αλυσιδωτή συνεισφορά όλων των μαθητών της Ομάδας,  μία αλληλουχία, “σκυταλοδρομία” επιμέρους επιτευγμάτων· Συνδετικός κρίκος για την κατάκτηση της κορυφής στάθηκε η ξεχωριστή και μεθοδική προετοιμασία από τον Προπονητή της Ομάδας, αλλά και η ευρύτερη συνεργασία των παιδιών μεταξύ τους. Θερμή, υποδειγματική και συνεχής, ασφαλώς και η προσφορά και στήριξη της Καθηγήτριας Πληροφορικής, Γ. Τζαφέρου, ως Υπεύθυνης στο πλαίσιο του Άξονα “Ασφάλεια στο Διαδίκτυο” του εκπαιδευτικού μας Προγράμματος “ΣΤΑΣΗ ΖΩΗΣ”.

O Διευθύνων Σύμβουλος των Εκπαιδευτηρίων μας, Κωνσταντίνος Ι. Δούκας, δήλωσε για αυτή τη σημαντική επιτυχία: « Είναι συγκινητικό να παρακολουθεί κανείς τους καρπούς του Σχολείου και των καταρτισμένων εκπαιδευτικών μας όχι μόνο να ανθίζουν αλλά και να βραβεύονται. Είμαι υπερήφανος για κάθε επιτυχία των μαθητών μας που αποτελούν το μέλλον της κοινωνίας μας.»

Τέλος, θα πρέπει να σημειωθεί ότι όλες οι  συμμετοχές μας (25 εργασίες· περισσότεροι από 90 μαθητές· 9 εκπαιδευτικοί, από όλες τις Βαθμίδες) – Posters, τραγούδια, ερευνητικές εργασίες, διαδραστικές παρουσιάσεις, quiz, infographics – αναδεικνύουν το επίπεδο της καινοτόμου εργασίας & συν – εργασίας που επιτελείται στο Δ-ικό μας Σχολείο, αλλά και τον ενεργό ρόλο, τη συστηματική ενασχόληση και το ουσιαστικό ενδιαφέρον των παιδιών.

Το Σχολείο μας, τόσο στο πλαίσιο της Ψηφιακής Εκπαίδευσης όσο και σε αυτό του Προγράμματος Στάση Ζωής, παραμένει πάντα δίπλα στους μαθητές τους και τους παρέχει τα εφόδια και τα ερεθίσματα, για να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις της σημερινής εποχής. Η ασφαλής χρήση του διαδικτύου είναι μία πρωταρχική ανάγκη για παιδιά και εφήβους σήμερα και, όπως αποδεικνύεται μέσα από τέτοιες βραβεύσεις, οι μαθητές μας είναι καθόλα ενήμεροι και προετοιμασμένοι να αποτελέσουν τους παγκόσμιους ψηφιακούς πολίτες του 21ου αιώνα.

Όλες οι υποψηφιότητες βρίσκονται  αναρτημένες στον ιστότοπο του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου. Μπορείτε να τις δείτε:

 Συμμετοχές SID 2024 | Safer Internet4kids 
Συμμετοχές – Διακρίσεις SID 2024 (.pdf)