“Σεβασμός: από τη Θεωρία στην Πράξη”| Μία Συνέντευξη από εκπρόσωπο του Περιοδικού “Σxεδία”

Μία ξεχωριστή δράση πραγματοποίήθηκε από τρεις ομάδες μαθητών του Τμήματος International Baccalaureate και τις Καθηγήτριές τους, Πέννυ Πανουτσοπούλου, Μαργαρίτα Πασχαλίδου και Χριστίνα Κυριακάτη, με τίτλο: “Σεβασμός : από τη Θεωρία στην Πράξη”.

Σε αυτό το πλαίσιο, μαθητές και καθηγητές προσέγγισαν πολύπλευρα το θέμα του “σεβασμού” και των συνεπειών που προκύπτουν, όταν αυτός δεν βρίσκεται στη βάση των ανθρώπινων σχέσεων.

Οι ομάδες του  ΙΒ1 συζήτησαν διεξοδικά  και κατασκευάστηκαν και σχετικές αφίσες με συνθήματα για την “αποδοχή” και την “ευγένεια”. Επίσης, παρακολούθησαν ταινία ανάλογης θεματολογίας ταινία, ενώ μελέτησαν και σχετικλα άρθρα. Μάλιστα, στο διάλογο συμμετείχαν και 8 μαθητές από την Β’ Λυκείου.

Ως ολοκλήρωση της δράσης αυτής, τα παιδιά ανέλαβαν μία σημαντική πρωτοβουλία και προχώρησαν σε συνέντευξη με τον Αντώνη Σούκερα, εκπρόσωπο – πωλητή του Περιοδικού “Σχεδία”. Ένα καίριο βήμα, που αναδεικνύει, μέσα από μία πραγματική, βιωματική μαρτυρία την αληθινή διάσταση που φέρει η έλλειψη σεβασμού.

https://youtu.be/TrshEzg14MQ

 

Η «σχεδία» είναι το μοναδικό ελληνικό περιοδικό δρόμου και μέλος του Διεθνούς Δικτύου Εφημερίδων Δρόμου. Η «σχεδία» πωλείται αποκλειστικά και μόνο στους δρόμους της πόλης από διαπιστευμένους πωλητές. Οι πωλητές προέρχονται από ευάλωτες κοινωνικά πληθυσμιακές ομάδες: άστεγοι, άνεργοι και γενικώς άνθρωποι που αποδεδειγμένα ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας. Αποτελεί μια ξεχωριστή ευκαιρία να εξασφαλίσουν ένα ελάχιστο, αξιοπρεπές εισόδημα, αλλά και μέσο απεγκλωβισμού από το φαύλο κύκλο της κοινωνικής απομόνωσης και του αποκλεισμού. Αποτελεί επίσης ένα επιπλέον κίνητρο να ξαναχτίσουν τις ζωές του