ΣΩΣΤΕ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΓΗ

Η Β΄Δημοτικού μας συμμετέχει στο10ο Διεθνή Μαθητικό Διαγωνισμό Ταινιών Μικρού Μήκους, Cinema… διάβασες;
Οι μαθητές μας, με Υπεύθυνο Καθηγητή, τονκ. Β. Λιούγκαδημιούργησαν ένα περιβαλλοντικού ενδιαφέροντας animation, με τίτλο:“Σώστε τον Πλανήτη Γη”.
Η υπόθεση αφορά σεμία ομάδα παιδιών, που αποφασίζουν να δράσουν για να επιστρέψει η πόλη τους στους κανονικούς ρυθμούς και στα φυσικά της χρώματα. Ο καθένας με τον δικό του τρόπο δρα καθαρίζοντας, ανακυκλώνοντας, ζωγραφίζοντας και διαδηλώνοντας ενάντια στις βιομηχανικές ζώνες που μολύνουν και ρυπαίνουν τις πόλεις. Απαιτούν έναν καθαρό πλανήτη και την αντικατάσταση των παλαιών μηχανών με νέες, με νέα μέσα τεχνολογίας και εναλλακτικές πηγές ενέργειας.
Με απόφαση του Υπουργείου Περιβάλλοντος τα παιδιά καταφέρνουν να πετύχουν το στόχο τους. Η πόλη επανέρχεται στους κανονικούς ρυθμούς, τα παιδιά χαίρονται και απολαμβάνουν την θάλασσα και τον καθαρό ουρανό. 

Ο διαγωνισμός υλοποιείται με την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων της Ελλάδας και του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας της Κύπρου, με τη στήριξη του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης και σε συνεργασία με το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Νοιάζομαι και Δρω».