ΣΤ’ Αγώνες Ρητορικής Τέχνης Γυμνασίων: “ΡΗΣΕΙΣ & ΑΝΤΙ-ΡΗΣΕΙΣ”· Περί D-ιακρίσεων ο Λόγος!

Ακόμη μία σημαντική συμμετοχή για την Ρητορική Ομάδα του Γυμνασίου μας, με άριστα αποτελέσματα! Αυτή τη φορά, οι μαθητές μας, υπό την καθοδήγηση της Φιλολόγου, Κ. Δρύλλη,  έλαβαν μέρος στους ΣΤ’ Αγώνες Ρητοτικής Τέχνης “ΡΗΣΕΙΣ & ΑΝΤΙ-ΡΗΣΕΙΣ”. Οι αγώνες διεξήχθησαν υπό την αιγίδα του Δήμου Παλαιού Φαλήρου, με την έγκριση του ΥΠΑΙΘ και του ΙΕΠ, καθώς και την υποστήριξη του ΜΠΣ «Ρητορική, Επιστήμες του Ανθρώπου και Εκπαίδευση» και της Ελληνικής Ένωσης για την Προώθηση της Ρητορικής στην Εκπαίδευση.
Τη διοργάνωση, στην οποία τα Εκπαιδευτήριά μας συμμετείχαν και πάλι στα σχολεία-διοργανωτές, φιλοξένησε δια ζώσης το 5ο Γυμνάσιο Παλαιού Φαλήρου.

Οι μαθητές μας συμμετείχαν στα αγωνίσματα της Εκφραστικής Ανάγνωσης και του Αυθόρμητου Λόγου, συναγωνιζόμενοι μαθητές από 24 σχολεία της Αττικής.

 

Στην Εκφραστική Ανάγνωση διαγωνίστηκαν οι μαθητές Γ. Σαραμαντής και Α. Καλαδάμης . Τα παιδιά μας είχαν μία πολύ καλή παρουσία και κατέκτησαν την 7η και 9η θέση αντίστοιχα, σε σύνολο 75 ομιλητών!

Επιπλέον,στο αγώνισμα του Αυθόρμητου Λόγου, διαγωνίστηκαν η Ν. Λέντζα, η Κ. Κουτσούρη και ο Ι. Ντόντος. Ο μαθητής Ι. Ντόντος αναδείχθηκε στην 1η θέση, σε σύνολο 75 συμμετεχόντων ομιλητών εντυπωσιάζοντας κριτές και κοινό με την ετοιμολογία και την ευφράδειά του. Η μαθήτρια Ν. Λέντζα κατέκτησε την 9η θέση, ενώ η Κ. Κουτσούρη κατετάγη 15η στο αγώνισμα του Αυθόρμητου.

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι, με εξαίρεση τον Α. Καλαδάμη, είναι η πρώτη χρονιά των μαθητών που συμμετέχουν σε τέτοια διοργάνωση και μάλιστα δια ζώσης. Πρόκειται, ακόμη, για παιδιά που πρώτη χρονιά συμμετείχαν στην Ομάδα Ρητορικής, ενώ δύο από τους συμμετέχοντες προέρχονται από την Α΄ Γυμνασίου.

Για άλλη μία φορά οι μαθητές μας έγιναν πρεσβευτές ήθους και γόνιμου ενδιαφέροντος για την καλλιέργεια της σκέψης και του λόγου τους.