*Στάση Ζωής* στο D·ικό μας Σχολείο!

Μία πορεία γεμάτη δράσεις δημιουργίας και αγάπης, που μας βοηθούν να ονειρευτούμε μαζί το μέλλον των παιδιών όλου του κόσμου!

ΓΝΩΡΙ*ΖΩ · ΣΥΝ*ΑΙΣΘΑΝΟΜΑΙ ΦΡΟΝΤΙ*ΖΩ

⇢ Ένα χαμόγελο για κάθε παιδί…

Μαθητές της Α’ Γυμνασίου επισκέπτονται τους χώρους του “Χαμόγελου του Παιδιού” και συμμετέχουν σε δράσεις του Μαθητικού Εθελοντικού Δικτύου «YouSmile».

⇢ Έμφυλα στερεότυπα και Βία

Μαθητές του ΙΒ και BTEC πέρασαν το δικό τους δυνατό μήνυμα με αφορμή το τουρνουά Women’s Futsal Super Cup «Βασιλική Αυγουστίνου», μία διοργάνωση της M.K.O «W.I.N. HELLAS» – Διεθνής Υποστήριξη Γυναικών.

⇢ Ένα Σχολείο για όλους!

Φιλοτεχνήθηκε αφίσα με θέμα τη συμπερίληψη από τους μαθητές και μαθήτριες του Δημοτικού, υπό την καθοδήγηση του Καθηγητή Εικαστικών κ.Ν. Σαρλή.

⇢ Η Άδα Σταματάτου στο Σχολείο μας

ι μαθητές μας υποδέχθηκαν τη συγγραφέα του βιβλίου «Τι έχει ο Γιάννης;», μητέρα παιδιού με αυτισμό και νοητική υστέρηση και συμμετείχαν σε βιωματικές δραστηριότητες για να αναπτύξουν ενσυναισθηματική στάση απέναντι στη διαφορετικότητα και την αναπηρία.

⇢ Εμείς και οι άλλοι: Διαφορετικοί και ίσοι

Στο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Πεντέλης (ΠΙΚΠΑ) και στο Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο-Λύκειο Κορωπίου οι μαθητές μάς έφτιαξαν κάρτες, μαγείρεψαν χριστουγεννιάτικες λιχουδιές, αντάλλαξαν ευχές.
Στο «Μύρτιλλο», οι μαθητές της Γ΄ Γυμνασίου συμμετείχαν σε εκπαιδευτικό πρόγραμμα και χάρηκαν τη φροντίδα των υπέροχων εργαζόμενων του Κοινωνικού Καφενείου.

⇢ Προσφέρω, Νοιάζομαι

Γιορτή αγάπης και οι μαθητές μας επισκέφθηκαν άτομα που είχαν ανάγκη από φροντίδα, μοιράστηκαν μαζί τους τρυφερές στιγμές και ενίσχυσαν Οργανισμούς, Ιδρύματα, Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων:
Παιδιατρικό Νοσοκομείο «Π. & Αγλαϊα Κυριακού», Σικιαρίδειο Ίδρυμα, «Δρόμοι Ζωής», Κέντρο Ιματισμού « Ο ΧΙΤΩΝ», Στέγη Γερόντων Ιερού Ναού Αγίας Παρασκευής, Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων «Κένταυρος», Παλαιοβιβλιοπωλείο Αστέγων «Ανέστιος».

⇢ Ημέρα Δικαιωμάτων του Παιδιού

Ένα υπέροχο βιβλίο από την Μαρίζα Ντεκάστρο ήταν η αφορμή για να συζητήσουμε για την αξία της πολυφωνίας, της ελευθερίας του λόγου και τα ανθρώπινα δικαιώματα

⇢ Συνάντηση με τον Γ. Γουγουλάκη

Ο Απόφοιτός μας, κ. Γιώργος Γουγουλάκης, Αρχιτέκτονας Μηχανικός συνομίλησε με μαθητές του Γυμνασίου και Λυκείου, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Αναπηρίας περνώντας το μήνυμα: «Να είσαι ο εαυτός σου και όχι αυτός που θέλουν οι άλλοι».

⇢ Digital Citizenship – Ευγένεια στο Διαδίκτυο – ChooseToBeKindOnline

Οι μαθητές μας ως Ψηφιακοί Πολίτες εκπαιδεύονται να συμπεριφέρονται με σεβασμό σε διαφορετικά ψηφιακά περιβάλλοντα: Δημιουργούν ψηφιακές αφίσες με ευφάνταστα συνθήματα για ένα Διαδίκτυο γεμάτο καλοσύνη και ευγένεια και αξιοποιούν τις δυνατότητες των ψηφιακών λογισμικών.

⇢ «Don’t be a victim – “Be Smarter Than a Hacker»

Με το σύνθημα αυτό σχεδιάστηκε η φετινή εκστρατεία για την αντιμετώπιση ζητημάτων ασφάλειας, την προστασία από τις πρακτικές Κοινωνικής Μηχανικής (Social Εngineering) και την ενημέρωση των μαθητών γύρω από θέματα Σεβασμού και Προστασίας δεδομένων και Κυβερνοασφάλειας.

⇢ “Πιάσε τη Σημαία” @SaferInternet4Kids

Tο Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας προκηρύσσει κάθε χρόνο τον πανελλήνιο μαθητικό διαγωνισμό. Οι συμμετέχοντες μαθητές μας Γυμνασίου και Λυκείου λύνουν ασκήσεις ή γρίφους, αποκτούν ενεργή στάση σε θέματα ασφάλειας στο διαδίκτυο, ενημερώνονται για το «Ηθικό Hacking», καλλιεργούν δεξιότητες συνεργασίας και κριτικής σκέψης.