Στο Δ-ικό μας Σχολείο, *Πάμε Μαζί*

Στο πλαίσιο του Προγράμματος ΣΤΑΣΗ ΖΩΗΣ και φέτος οι μαθητές των Ε’ και ΣΤ’ Δημοτικού έγιναν οδηγοί και σύμβουλοι των μικρότερων μαθητών. Αρχικά, η Ε’ Δημοτικού έκανε την πρώτη γνωριμία της με τα “πρωτάκια” μας και είδε με πόση χαρά οι μικροί περίμεναν την παρέα των μεγάλων! Στη συνέχεια, οι μαθητές της ΣΤ’ Δημοτικού βρήκαν ξανά τους φίλους τους από τη Β’ Δημοτικού και πραγματικά ο ενθουσιασμός ήταν μεγάλος!Όλοι, μικροί και μεγάλοι, έπαιξαν ομαδικά, παραδοσιακά παιχνίδια, κουβέντιασαν, και γέλασαν.

Μία πολύ όμορφη σχέση ξεκινά ανάμεσα στα μεγάλα και τα μικρότερα παιδιά. Σχέση φροντίδας, φιλίας και εμπιστοσύνης, η οποία βοηθά στην ψυχοσυναισθηματική ενδυνάμωσή τους.


Το Πρόγραμμα “Πάμε Μαζί” αποτελεί ένα σύνολο δράσεων, στο πλαίσιο του οποίου κάθε παιδί της Α’ Δημοτικού αποκτά έναν φίλο από την Ε’ Δημοτικού, που το βοηθά να προσαρμοστεί στους ρυθμούς του Σχολείου και το υποστηρίζει καθημερινά. Το “Πάμε Μαζί” έχει διάρκεια δύο σχολικά έτη κι ενισχύει τις σχέσεις μεταξύ των μικρών και των μεγαλύτερων παιδιών, την ωριμότητα και την αυτοπεποίθηση.