Συμμετοχή με εισήγηση στο 17ο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Game Based Learning ECGBL 2023

Στο 17ο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Game Based Learning· ECGBL 2023, που διεξήχθη στο Πανεπιστήμιο του Twente [Enschede, The Netherlands, 5.10.2023], οι Καθηγήτριες – Φιλόλογοι, Α. Κορασίδη & Α. Μερκούρη παρουσίασαν το 3D Video Game “Στα Άδυτα της Χάρτας” – για το οποίο το Γυμνάσιο των εκπαιδευτηρίων Δούκα κατέκτησε το Πρώτο Βραβείο στον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό «Ηack the Map: Η Χάρτα του Ρήγα»

Παράλληλα, στην εισήγησή τους με τίτλο: “Rigas’ Charta: Design and Development of a Complex Digital Game on the Unity 3D Platform by High School Students”, οι Εκπαιδευτικοί μας αναφέρθηκαν στον καθοριστικό ρόλο που διαδραματίζει το Digital Game Based Learning στη διδασκαλία της Ιστορίας και στο ενδιαφέρον που αναπτύσσουν οι μαθητές  για την πολιτιστική τους κληρονομιά, όταν τη προσεγγίζουν μέσα από σύγχρονα ψηφιακά μέσα (heritage edutainment) ή όταν καλούνται ως σχεδιαστές παιχνιδιών να οργανώσουν -με καθοδηγούμενο, αλλά αυτόνομο τρόπο- τη δική τους μάθηση.

Τέλος, είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν για το εκπαιδευτικό έργο που συντελείται στο σχολείο μας με εκπαιδευτικούς, πανεπιστημιακούς και ερευνητές από όλο τον κόσμο, να παρακολουθήσουμε ενδιαφέρουσες ομιλίες και παρουσιάσεις σύγχρονων εκπαιδευτικών παιχνιδιών, αλλά και να γνωρίσουν και τις υπόλοιπες ομάδες που συναγωνίστηκαν, στο πλαίσιο του διαγωνισμού, δίνοντας υποσχέσεις για μελλοντικές συνεργασίες.

Το έργο απέσπασε πλήθος θετικών σχολίων και θεωρήθηκε ιδιαίτερα πρωτοποριακό, καθώς στην ελληνική εκπαιδευτική κοινότητα η προσέγγιση της μάθησης και της γνώσης με σύνθετα 3D Games δεν αποτελεί σύνηθες εκπαιδευτικό εργαλείο.