ΤΑ ΧΡΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ ΣΤΟ #DikomouSxoleio!

Tα Special Olympic Hellas, παρουσίασανστο Κλειστό Γήπεδο του Αθλητικού Κέντρου Δαΐς των Εκπαιδευτηρίων μας, τοΠρόγραμμα Εξάσκησης Κινητικών Δεξιοτήτων (ΜΑΤP – Motor Activities Training Program),με στόχο τον προβληματισμό και την ευαισθητοποίηση, δίνοντας σε όλους τη δυνατότητα να βιώσουν δυνατά συναισθήματα και να ζήσουν ξεχωριστές στιγμές.
Αθλητές των Special Olympics μαζί με μαθητές-εθελοντές των Εκπαιδευτηρίων μας “παρέδωσαν” μάθημα αλληλεγγύης, αποδοχής και συνύπαρξης! Συμμετείχαναπό κοινού σε ασκήσεις, κινητικά παιχνίδια και δραστηριότητες. Χόρεψαν, τραγούδησαν, χειροκρότησαν δίνοντας το πλέον ηχηρό μήνυμα σεβασμού της διαφορετικότητας.

Παράλληλα, ειδικά για τη μέρα αυτή, δημιουργήθηκε μία ξεχωριστή έκδοση, με ποιήματα των μαθητών μας, Σ. Καρέλλη &
Μ. Αντωνόπουλου, ενώ ηεικοναγράφησηπραγματοποιήθηκε από την Ιωάννα Χαλικιά,  η οποία παρακολουθεί τη Γ’ τάξη του Ειδικού Εργαστηρίου Επαγγελµατικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης, καθώς και τις δραστηριότητες του Κέντρου ∆ηµιουργικής Απασχόλησης Παιδιών ΜΕ Αναπηρία του ∆ήµου Λευκάδας. 

Ήταν μια εκδήλωση –υπενθύμιση για το θεμελιώδες δικαίωμα όλων στις ίσες ευκαιρίες και το κοινωνικό γίγνεσθαι. Ένα μικρό βήμα για να αναδειχθεί η σπουδαιότητα της ανθρωπιστικής κοινωνίας.