ΦΙΛΟΛΟΓΙΚΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

Στόχος του Γυμνασίου των Εκπαιδευτηρίων μας είναι η καλλιέργεια της φιλαναγνωσίας και η βαθύτερη γνώση των ιστορικών γεγονότων.
Σε αυτό το πλαίσιο, μαθητές του Γυμνασίου μας συμμετείχαν σε δύο διαδικτυακές συναντήσεις με  καταξιωμένες συγγραφείς . 

Με αφορμή την επέτειο των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση, η Ιστορικός και Συγγραφέας Μαρία Σκιαδαρέση ενημέρωσε μαθητές  για  τα ιστορικά πρόσωπα που έζησαν και έδρασαν λίγα χρόνια πριν τη σύσταση του ελληνικού κράτους. Τα παιδιά (Γ’ Γυμνασίου) απόλαυσαν μια ενδιαφέρουσα συζήτηση με την προσκεκλημένη μας, έθεσαν τα ερωτήματά τους και διάβασαν αποσπάσματα από τα βιβλία της.  (Διδάσκουσα: Σταμάτη Χριστίνα)
Στη συνέχεια, μαθητές της Β Γυμνασίου μοιράστηκαν με τη συγγραφέα Λίνα Λυχναρά  τα μυστικά του εφηβικού αστυνομικού μυθιστορήματος. Η εισήγησή της αποτέλεσε την έναρξη ενός παιχνιδιού μυστηρίου μεταξύ των συμμετεχόντων, οι οποίοι χωρισμένοι σε ομάδες, κλήθηκαν να ακολουθήσουν τις οδηγίες, να στοιχειοθετήσουν την ιστορία μυστηρίου και να τη συνεχίσουν έως το τέλος. Ένα συλλογικό διαδραστικό παιχνίδι που απαιτεί φαντασία, παρατηρητικότητα, συνδυαστική σκέψη και καλή συνεργασία! 
(Διδάσκουσα: Μερκούρη Αθηνά)