Τα Εκπαιδευτήριά μας δίνουν το «παρών» στον 11ο Διάπλου της Axion Hellas

Στο πλαίσιο του Προγράμματος “ΣΤΑΣΗ ΖΩΗΣ” και της – επί σειρά ετών – συνεργατικής μας δράσης με το Ίδρυμα Μ. Β. Βαρδινογιάννη και την Axion Hellas,  το Σχολείο μας  έδωσε το “παρών” στην 11η αποστολή της μη Μη Κερδοσκοπικής Οργάνωσης Axion Hellas, στα απομακρυσμένα ακριτικά νησιά της Ελλάδας, με:

  • Την παρουσίαση του εκπαιδευτικού προγράμματος για τα ανθρώπινα δικαιώματα με τίτλο «Λέμε την αλήθεια στην Εξουσία» από την εκπαιδευτικό του Γυμνασίου μας, Π. Μπέτσιου, στους μαθητές του Πανορμίτειου Γυμνασίου και Λυκείου Σύμης, με έμφαση στην προσωπικότητα και το έργο του Νέλσονα Μαντέλα και του Γιώργου Σεφέρη.
  • Την παρουσίαση του προγράμματος “Microsoft Office Specialist” (στους μαθητές του Πανορμίτειου Γυμνασίου-Λυκείου Σύμης και Γυμνασίου -Λυκείου Αστυπάλαιας) και την πλήρη κάλυψη από τα Εκπαιδευτήρια Δούκα των εξόδων για 15 δωρεάν άδειες για τα εξέταστρα και 10 δωρεάν μαθήματα προετοιμασίας για 15 μαθητές των ακριτικών μας νησιών. Επίσης, θα δοθεί στους 15 μαθητές η δυνατότητα για διαδικτυακή εξέταση μέσω του εξεταστικού κέντρου των Εκπαιδευτηρίων ΔΟΥΚΑ με τεχνική υποστήριξη.
  • Τη θεατρική παράσταση “8 γυναίκες κατηγορούνται” από τη θεατρική ομάδα Terra Incognita μέλος της οποίας είναι η εκπαιδευτικός του Γυμνασίου μας, Πηνελόπη Μπέτσιου, σε σκηνοθεσία Νικόλα Μίχα.
  • Τη διαδικτυακή συνάντηση μαθητών Λυκείου από τη Σχολή Σαχέτι της Ν. Αφρικής με μαθητές Λυκείου του Σχολείου μας και του Λυκείου Αστυπάλαιας σε μία ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα συζήτηση για τη ζωή και το έργο του Ν. Μαντέλα.
    Στην Αστυπάλαια, το Σχολείο μας εκπροσώπησε  η Υπεύθυνη του Τμήματος Ξένων Γλωσσών, Χρ. Σωτηρίου, ενώ μαζί με τους μαθητές μας στις εγκαταστάσεις μας ήταν η Καθηγήτρια Αγγλικών. Σ. Σαλιάρη.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Λέμε την Αλήθεια στην Εξουσία» -“Speak Truth to Power, του Ιδρύματος Robert F. Kennedy Human Rights, έχει διδαχτεί σε εκατομμύρια μαθητές σε όλο τον κόσμο.
Το πρόγραμμα υλοποιείται στην Ελλάδα από το Ίδρυμα Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη. Στόχος του προγράμματος είναι η ενημέρωση και ενδυνάμωση μαθητών και μαθητριών σχετικά με ζητήματα που άπτονται της υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.