Τα Εκπαιδευτήριά μας Τιμήθηκαν με το αναγνωρισμένου κύρους Βραβείο “Climate Action Project School of Excellence”

Το D-ικό μας Σχολείο βραβεύτηκε για τη συνολική του συνεισφορά και συμμετοχή ως Σχολείο Αριστείας του Έργου Δράσης για το Κλίμα ανάμεσα σε 250 σχολεία παγκοσμίως. Η σημαντική αυτή διάκριση ήρθε λόγω της συνεχούς, συντονισμένης και ολιστικής δραστηριότητάς μας στην Εκπαίδευση για το κλίμα. Η αναγνώριση απονεμήθηκε από το Cartoon Network Climate Champions και το Climate Action Project.

Το Cartoon Network Climate Champions είναι μια πρωτοβουλία ευαισθητοποίησης για την κλιματική αλλαγή με στόχο να εμπνεύσει τα παιδιά να αναλάβουν καθημερινές προκλήσεις, που συλλογικά μπορούν να κάνουν μεγάλη διαφορά στην υγεία του πλανήτη μας. Έχει αναπτυχθεί σε συνεργασία με τη WWF, τον παγκοσμίου φήμης Περιβαλλοντικό Οργανισμό.

Το Climate Action Project είναι ένα δωρεάν, παγκόσμιο εκπαιδευτικό πρόγραμμα που ξεκίνησε από την Take Action Global, έναν Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό Εκπαίδευσης, με έδρα τις ΗΠΑ, στο οποίο συμμετέχουν 2.700.000 εκπαιδευτικοί και μαθητές σε 146 χώρες. Το έργο έχει ως στόχο να βοηθήσει τους μαθητές να μάθουν για την κλιματική κρίση με αυθεντικούς τρόπους και να διαδώσουν λύσεις στο διαδίκτυο.

Τα αναγνωρισμένα σχολεία υπέβαλαν τις εργασίες τους, κατά τον περασμένο χρόνο, και πληρούσαν εκτεταμένα κριτήρια, συμπεριλαμβανομένης της δέσμευσής τους για την Εκπαίδευση για το Κλίμα και τις λύσεις των μαθητών.

Τα επιλεγμένα 250 Σχολεία Αριστείας του Προγράμματος Δράσης για το Κλίμα ανακοινώθηκαν στις 4 Νοεμβρίου 2021 κατά τη διάρκεια της Ημέρας Δράσης για το Κλίμα, μια ετήσια διαδικτυακή ζωντανή εκδήλωση στην οποία συμμετείχαν 250.000 άνθρωποι παγκοσμίως. Μεταξύ των ομιλητών της εκδήλωσης ήταν ο Πρίγκιπας Ουίλιαμ, ο Πρόεδρος των Σεϋχελλών Τζέιμς Άλιξ Μισέλ, ο Ρικ Ντέιβις από τη NASA, ο Ματ Λάρσεν-Ντόου εκπροσωπώντας τη WWF, η Πριγκίπισσα Εσμεράλντα του Βελγίου, ο Χουάν Πάμπλο Κέλις Γκαρσία υπεύθυνος του Προγράμματος του ΟΗΕ για το Περιβάλλον και άλλοι παγκόσμιοι ηγέτες, επιστήμονες για το κλίμα και ακτιβιστές.

Ο Πρίγκιπας William δήλωσε: “Χρειαζόμαστε τη δημιουργικότητα της νεολαίας για να σώσουμε τον πλανήτη μας. Χρειαζόμαστε οι μαθητές να εφεύρουν και να καινοτομήσουν – να σκεφτούν πέρα από το πού βρισκόμαστε τώρα και να είναι αισιόδοξοι για το μέλλον μας”.