Τα SUCCESS STORIES TOY D|IKOY ΜΑΣ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΣΤΟ *ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ*

Σε μια πρωτόγνωρη εποχή με κοινωνική αποστασιοποίηση, τηλεκπαίδευση και απομόνωση, η θέληση, η δημιουργικότητα και η φαντασία των παιδιών φέρνει μηνύματα αισιοδοξίας. Με διάθεση καινοτομίας και πρωτοποριακές δράσεις, τα Εκπαιδευτήριά μάς δίνουν την απάντηση ότι όλα μπορούν να γίνουν, φτάνει να το θέλεις πραγματικά.

Σε αυτό το πλαίσιο, οι Διακρίσεις και οι Βραβεύσεις των μαθητών μας, διεθνείς και εγχώριες, καλύπτουν ένα εκτεταμένο εύρος θεμάτων, τομέων και γνωσιακών αντικειμένων και επιβεβαιώνουν την διαχρονική σταθερή πορεία μας προς την εξέλιξη και την καινοτομία.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο @protothema.gr

 


Διακρίσεις χωρίς Σύνορα

ΕΥΗ ΠΟΥΛΙΟΥ – 1η ΘΕΣΗ – WORLS FUTURE BUSINESS LEADERS 2021

1η Θέση στην Παγκόσμια πεντάδα και στην κατηγορία Marketing κατέκτησε η Εύη Πούλιου, μαθήτρια του International Baccalaureate των Εκπαιδευτηρίων Δούκα, στον Διεθνή Διαγωνισμό World Future Business Leaders 2021 online.
Ο διαγωνισμός αυτός απευθύνεται σε νέους από όλο τον κόσμο, οι οποίοι ενδιαφέρονται για τον κλάδο των επιχειρήσεων, με στόχο να δώσει την ευκαιρία στα μελλοντικά επιχειρηματικά στελέχη να μάθουν, να αναμετρηθούν, να αναπτυχθούν και να γίνουν οι πραγματικοί ηγέτες της Καινοτομίας και της Ανάπτυξης.
Η Εύη που παρακολουθεί το ΙΒ με πλήρη υποτροφία από το Stelios Philanthropic Foundation, το Ίδρυμα του αποφοίτου των Εκπαιδευτηρίων Δούκα, Sir Στέλιου Χατζηιωάννου, συμμετείχε με αξιώσεις σε αυτήν τη διεθνή εκπαιδευτική πρωτοβουλία και κατάφερε να αποσπάσει σπουδαία διάκριση που θα τη βοηθήσει να κατακτήσει τον στόχο της και να εισαχθεί στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση του εξωτερικού.

ΒΑΣΙΛΗΣ ΝΤΑΤΗΣ – 1η ΘΕΣΗ – ROBOMARATHON ΜΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΟΜΑΔΩΝ ΑΠΟ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Μετά από έναν πολύ απαιτητικό αγώνα ο υπότροφος μαθητής Βασίλης Ντάτης της Α’ Γυμνασίου κέδρισε το Robomarathon Ελλάδα 2021: 200 Χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση (wrohellas.gr). Με συμμετοχές πολύ ισχυρών ομάδων από όλον τον κόσμο τα Εκπαιδευτήρια Δούκα συμμετείχαν με 4 ομάδες που πέρασαν όλες στον τελικό. Τελικά είχαμε τη μεγάλη διάκριση του Βασίλη και την ολοκλήρωση του αγώνα από όλους τους μαθητές μας που συμμετείχαν και είναι παιδιά Ε΄και ΣΤ΄Δημοτικού.

Αυτή την ιδιαίτερη χρονιά, που δουλέψαμε εξ ολοκλήρου διαδικτυακά, συνεχίζουμε δυναμικά και στην Ρομποτική με διευρυμένο πρόγραμμα Ρομποτικής και ΑΙ και σημαντικούς προσκεκλημένους εισηγητές στους τομείς αυτούς.

 

Ο Καραγκιόζης και τα 200 χρόνια της Ελληνικής Επανάστασης

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ CODING & ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΡΟΜΠΟΤΙΚΗΣ WRO HELLAS

Τα  200 χρόνια της Ελληνικής Επανάστασης ήταν η έμπνευση και για την συμμετοχή στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Coding & Εκπαιδευτικής Ρομποτικής WRO Hellas, με πρωταγωνιστή τον ίδιο τον Καραγκιόζη!

Οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές των ομάδων DoukasCodingTeam+D CLASS DOUKAS 2021, με ενθουσιασμό και με σκληρή δουλειά οργάνωσαν τις βόλτες του λαϊκού μας ήρωα στη σύγχρονη Αθήνα, στην Εθνική Πινακοθήκη και στο Πεδίον του Άρεως στη «Λεωφόρο Ηρώων», όπου θαύμασαν 16 προτομές Ελλήνων αγωνιστών. Μια δράση, με πολλαπλά οφέλη: Την εμπειρία, που αποκόμισαν τα παιδιά, τη χαρά της δημιουργίας σε συνθήκες πανδημίας με 100% διαδικτυακή συνεργασία, την εξοικείωση με τον προγραμματισμό σε πολύ μικρή ηλικία, αλλά και την η αγάπη που έδωσαν όλοι μαζί στο έργο.

Αλλεπάλληλες Διακρίσεις στη Ρητορική

Γ’ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΕΙΚΟΝΙΚΩΝ ΔΙΚΩΝ «ΠΡΩΤΑΓΟΡΑΣ»

Πολύ σημαντικές είναι και οι επιτυχίες της Ομάδας Ρητορικής του Γυμνασίου, που συμμετείχε με τα σχήματα Modus Vivendi και Veni, vidi, vici στον Γ΄ Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εικονικών Δικών «Πρωταγόρας» κατακτώντας αντίστοιχα την 1η θέση και την 5η θέση. Το σχήμα Modus Vivendi αποδείχτηκε πολύ ισχυρό και στους 2ους Διασχολικούς Αγώνες Δημιουργικού Λόγου Γυμνασίων, όπου μετά από μια εξαιρετική εμφάνιση, κατέκτησε την πρώτη θέση.

Ευρωπαϊκές & Παγκόσμιες Βραβεύσεις

Το 2ο Βραβείο στον 7ο Διαγωνισμό «Σκιτσοφρένεια@Pierce 2021», η 1η θέση στο European Money Quiz, η σημαντική διάκριση στον Πανελλήνιο Σχολικό Διαγωνισμό Bravo Schools 2020 που εντάσσει τα Εκπαιδευτήρια Δούκα στο Δίκτυο Σχολείων Πρεσβευτών για τους παγκόσμιους στόχους βιώσιμης ανάπτυξης του ΟΗΕ, αλλά και σημαντικές προκρίσεις στον Διεθνή Διαγωνισμό Δοκιμίου για τη Βιοποικιλότητα -Trust for Sustainable Living, αποδεικνύουν ότι οι καινοτόμες μέθοδοι που προωθούν την ενεργοποίηση του μαθητή εμπλέκοντάς τον σε διαδικασίες που κινητοποιούν τη γνώση, τη δράση και τον πειραματισμό, έχουν εξαιρετικά αποτελέσματα.

Συμμετοχές σε Συνέδρια

Τα συνέδρια με τις εκπαιδευτικές τους δράσεις διευρύνουν την ερευνητική προσπάθεια και την δημιουργικότητα των μαθητριών και των μαθητών και τους ετοιμάζουν για το μέλλον τους ως παγκόσμιοι πολίτες με Ελληνική Ταυτότητα.

Έτσι, στο Διεθνές συνέδριο Robert F. Kennedy Youth Ambassadors, μαθήτριες του Γυμνασίου και του Λυκείου έλαβαν μέρος στο Διαδικτυακό Children’s Rights Conference και συνέβαλαν ουσιαστικά στην ανάπτυξη ενός γόνιμου διαλόγου για τα Δικαιώματα των Παιδιών, ενώ στο 6ο Μαθητικό Συμπόσιο Συνδεδεμένων Γυμνασίων Aspnet UNESO, με μια ομάδα 8 μαθητών, το σχολείο συμμετείχε διαδικτυακά στο συμπόσιο με θέμα: «Η Ανάδυση της Τεχνητής Νοημοσύνης».

Ακόμα, τα Εκπαιδευτήρια Δούκα ήταν το μοναδικό ιδιωτικό Σχολείο από την Ελλάδα που συμμετείχε στο Συνέδριο του ΟΗΕ – Goals Project Day of Solutions Online.