Τo D-ΙΚΟ ΜΑΣ ΣΧΟΛΕΙΟ CHAMPION SCHOOL των SPECIAL OLYMPICS

Special Olympics International επιβράβευσαν, σε ειδική διαδικτυακή εκδήλωση, τα σχολεία που συμμετείχαν στο 3ετές πρόγραμμα “Learn Unified. Play Unified” από όλον τον κόσμο.

Από τα 120 δημόσια και ιδιωτικά ελληνικά σχολεία που στήριξαν το “Learn Unified. Play Unified”, τα Special Olympics International επέλεξαν τα Εκπαιδευτήριά μας να εκπροσωπήσουν τη χώρα μας στη διεθνή αυτή εκδήλωση, απονέμοντάς τους παράλληλα και την πιστοποίηση του Champion School!

Στην εκδήλωση, δύο μαθήτριες του Λυκείου μας, η Θέλια και η Λυδία Δάμη, παρουσίασαν το Πρόγραμμα Motor Activity Training Program (MATP) των Special Olympics, όπως αυτό υλοποιείται τα τελευταία χρόνια στο σχολείο, μαζί με αθλήτρια των Special Olympics από το Κέντρο Ειδικών Ατόμων “Η Χαρά”. Διάβασαν επίσης ποιήματα μαθητών και μετέφεραν την εμπειρία τους από τη φετινή εκδήλωση του MATP που πραγματοποιήθηκε για δεύτερη χρονιά διαδικτυακά λόγω πανδημίας.

Οι μαθήτριές μας επελέγησαν από τα Special Olympics Hellas για την ενεργό και αδιάλειπτη συμμετοχή τους σε όλες τις σχετικές δράσεις του σχολείου μας αλλά και για την εθελοντική φετινή τους συμμετοχή σε 14 συνολικά δράσεις του προγράμματος “Play Unified”.

Οι σκοποί και οι στόχοι των Special Olympics και ειδικότερα του “Learn Unified. Play Unified” συμβαδίζουν απόλυτα με τη φιλοσοφία του καινοτόμου προγράμματος “Στάση Ζωής” του Σχολείου μας, που ευαισθητοποιεί τους μαθητές όλων των ηλικιών σε θέματα σεβασμού της διαφορετικότητας, κοινωνικής προσφοράς και εθελοντισμού, μέσα από προσεκτικά επιλεγμένες βιωματικές δράσεις.