Το D-ικό μας Σχολείο D-ίπλα στην “ΕΛΠΙΔΑ”· με D-ωρεά Τεχνολογικού Εξοπλισμού

Μία σημαντική D-ράση προσφοράς κι αλληλεγγύης πραγματοποιήθηκε από τα Εκπαιδευτήριά μας, στο πλαίσιο του Προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης “Education Without Borders” και ως αποτέλεσμα της συνεργασίας του Τμήματος Φυσικής Αγωγής με τον Οργανισμό “karkinaki”.

Σε αυτό το πλαίσιο, αντιπροσωπεία μαθητριών του Λυκείου (Σ. Γεωργιοπούλου, Ζ. Κοκκόση, Ε. Ιωάννου) συνοδεία της Καθηγήτριας Φυσικής Αγωγής και Αναπληρώτριας Υπεύθυνης Τμήματος Φυσικής Αγωγής, Μ. Λυμπέρη και της Υπέυθυνης του Τμήματος Ξένων Γλωσσών & Συντονίστριας Προγράμματος “Education Without Borders”,  Χ. Σωτηρίου, επισκέφθηκαν το Ογκολογικό Νοσοκομείο Παίδων «Ελπίδα- Μαριάννα Βαρδινογιάννη».

Kατά τη διάρκεια της επίσκεψης έγινε παράδοση τριων ipads 6ης γενιάς με εκπαιδευτικές εφαρμογές στην Τομεάρχη του Ογκολογικού Νοσοκομείου, κ. Α. Παπασαραντοπούλου, ενημέρωση από το ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ για το πώς μπορούμε να γίνουμε εθελοντές δότες μυελού των οστών ή εθελοντές σε αθλητικές και άλλες εκδηλώσεις αντίστοιχου χαρακτήρα, επίσκεψη στις αίθουσες του σχολείου του Νοσοκομείου, καθώς και συζήτηση με τους εκπαιδευτικούς και με παιδί που νοσεί και είναι σε διαδικασία θεραπείας.

Μετά το τέλος της επίσκεψης, διερευνήθηκαν τρόποι συμμετοχής μας στη διοργάνωση δράσεων ευαισθητοποίησης και προσφοράς, με έμφαση στο θετικό αποτύπωμα που μία τέτοια ενεργοποίηση μπορεί να αφήσει σε όλα τα μέλη της σχολικής μας κοινότητας.