Το D-ικό μας Σχολείο σε Κίνηση!

Η Φυσική Αγωγή και ο Αθλητισμός αποτελούν βασικά στοιχεία του εκπαιδευτικού μας προγράμματος. Έτσι, εκτός από τη διδασκαλία κινητικών και γνωστικών αντικειμένων:
– Εφαρμόζουμε πρωτοποριακά προγράμματα αξιολόγησης σωματικής και φυσικής κατάστασης
– Παρέχουμε πρόσθετες ευκαιρίες άσκησης σε μαθητές που επιθυμούν εξειδίκευση ή/και αγωνιστική συμμετοχή σε επιλεγμένα ατομικά και ομαδικά σπορ, τόσο στο βασικό μας πρόγραμμα όσο και στις ομάδες του Αθλητικού Συλλόγου Εκπαιδευτηρίων Δούκα (ΑΣΕΔ)
– Καλλιεργούμε στα παιδιά την αξία της δια βίου άθλησης και τα παρακινούμε βιωματικά να αποκτήσουν ευεξία και έναν υγιεινό τρόπο ζωής.
Σε αυτό το πλαίσιο, με αφορμή την Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού, αλλά και τη δημιουργία του μονοπατιού των Εκπαιδευτηρίων Δούκα μήκους 1 χλμ, εντός των εγκαταστάσεών μας, #DoukasΤrail, στο πλαίσιο του μαθήματος Φυσικής Αγωγής, σχεδιάστηκαν ειδικές δράσεις για όλες τις Βαθμίδες, που θα διαρκέσουν όλο τον Οκτώβριο. Και η αρχή έγινε, ήδη, με τα Νηπιαγωγείο και τις πρώτες Τάξεις του Δημοτικού μας που *Περπάτησαν για την Υγεία*!

Στόχος μας είναι η προαγωγή της υγείας και της ευεξίας, η ενθάρρυνση της κοινωνικής ενσωμάτωσης και της ανάπτυξης κοινωνικών δεξιοτήτων. Διαχρονική μας επιδίωξη να μεταδώσουμε στα παιδιά την αγάπη για τον δραστήριο και υγιεινό τρόπο ζωής, ώστε να γίνει μια σταθερή συμπεριφορά για ολόκληρη τη ζωή τους.