Το Doukas Club Ρητορικής στους Αγώνες You Lead με εθνική Επιτυχία

Το Club Ρητορικής των Εκπαιδευτηρίων Δούκα συμμετείχε στους Τελικούς Αγώνες του YouLead – Youth Leaders advocates for a Greener Europe, με τους μαθητές μας Μούτσελο Α., Ντόντο Γ., Βουλγαρέλη Γ., Βλαχοπούλου Β. και Γρηγοριάδη Σ.

Τα παιδιά διαγωνίστηκαν με μικτές ομάδες από όλη την Ελλάδα σε δύο γύρους και τοποθετήθηκαν σε ιδιαίτερα απαιτητικά θέματα, που έθεταν το πρόβλημα της περιβαλλοντικής κρίσης σε ένα ρεαλιστικό επίπεδο. Οι μαθητές μας επέδειξαν για ακόμα μία φορά ήθος, συνεργασία, γόνιμο προβληματισμό για την επικαιρότητα και στάθηκαν με κριτική σκέψη σε προβλήματα που μας αφορούν όλους.

Δεν είναι τυχαίο, λοιπόν, πως ο μαθητής Ανδρέας Μούτσελος διακρίθηκε δεύτερος βαθμολογικά σε Πανελλήνιο επίπεδο. Ο Ανδρέας θα στελεχώσει πενταμελή ομάδα που θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στις Βρυξέλλες, τον χειμώνα του 2024. Εκεί, αποστολές από χώρες της Ε.Ε. στο Ευρωκοινοβούλιο, ενώπιον Ευρωβουλευτών, θα καταθέσουν και θα συζητήσουν τις προτάσεις τους. Πρόκειται για μία εθνική διάκριση, που δικαιώνει το έργο που επιτελείται στο Σχολείο μας.

Παράλληλα, ο μαθητής μας Γιάννης Ντόντος κατέκτησε την 7η θέση, ισοβαθμώντας και με άλλους μαθητές δύο σχολείων και θα στελεχώσει την ομάδα που θα συμμετάσχει προπαρασκευαστικά στην προετοιμασία της ελληνικής αποστολής. Έτσι, μαζί και με τον Ανδρέα και άλλους μαθητές, θα αναλάβουν την ενημέρωση και πλαισίωση των αποστολών άλλων ευρωπαϊκών χωρών, καθώς η Ελλάδα είναι η πρώτη χώρα που ολοκλήρωσε τη διαδικασία και θα ορίσει και για την υπόλοιπη Ευρώπη τον τρόπο διεξαγωγής των αγώνων). Το πιο σημαντικό, όμως, είναι ότι θα δραστηριοποιηθεί στην κατάθεση ιδεών και τη σύνταξη του μανιφέστο της χώρας μας, που θα παρουσιαστεί στο Ευρωκοινοβούλιο.

Άλλη μία απόδειξη ότι οι συντονισμένες μας προσπάθειες και η άρτια προετοιμασία μας αποδίδουν!

Θερμά συγχαρητήρια στις Υπεύθυνες Καθηγήτριες, Κορίνα Δρύλλη και Ανθή-Μαρία Γιαννακοπούλου.