Το Ταξίδι της Επιτυχίας Ξεκινάει από το D-ικό μας Σχολείο

Όταν το Σχολείο σού δίνει τις γνώσεις και τα φτερά, είναι στο χέρι σου να πετάξεις προς την Επιτυχία! Όταν όμως το Σχολείο σού δίνει και τα κατάλληλα εφόδια για να αναπτύξεις Δεξιότητες και Αξίες, τότε η επιτυχία έρχεται σαν φυσικό επακόλουθο! Σε μια χρονιά δε, που κύριο χαρακτηριστικό της ήταν οι αντίξοες και πρωτόγνωρες συνθήκες, η επιτυχία έχει ακόμα μεγαλύτερη αξία.

Έτσι, οι μαθήτριες και οι μαθητές μας σφράγισαν με τις Επιτυχίες τους τη δύσκολη αυτή χρονιά και ετοιμάζονται πλέον να ανοίξουν τα φτερά τους προς νέους ορίζοντες.

Το «Σχολείο των Επιτυχιών» έχει να καμαρώνει για την «Πρώτη των Πρώτων» των Πανελλαδικών Εξετάσεων, Σοφία Βάγια, που με 19.866 μόρια κάνει το ποδαρικό της χρονιάς στη Νομική Αθηνών, ενώ ο Άρης Σκυλακάκης, εισήχθη 2ος στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και ο Κώστας Παπαχρήστος 1ος στη Σχολή Δόκιμων Σημαιοφόρων Λ.Σ.

Τα κορυφαία Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας θα υποδεχθούν σε λίγες μέρες τους Απόφοιτους των Εκπαιδευτηρίων Δούκα. Ενδεικτικά, η Νομική Αθηνών, το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Πάντειο Πανεπιστήμιο, το Πανεπιστήμιο Πειραιά, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης κ.α. Από τους μαθητές που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές το 60% εισήχθη σε πανεπιστήμια της Αθήνας με το 25% να εισάγεται σε σχολές υψηλών μορίων.

Από την άλλη πλευρά, οι μαθητές του International Baccalaureate (I.B.) σημείωσαν και φέτος εξαιρετικά αποτελέσματα και εισάγονται όλοι σε πανεπιστήμια του εξωτερικού σε σχολές της πρώτης τους επιλογής! Μάλιστα, οι μαθήτριες Μαρία Χιώτου και Μαρία-Νεφέλη Ρέβελα ξεχώρισαν στην κορυφή αγγίζοντας το απόλυτο άριστα με τελική βαθμολογία 45/45

Στα διεθνή πανεπιστήμια που θα υποδεχθούν φέτος τους μαθητές όχι μόνο του I.B αλλά και του τμήματος  GCE συγκαταλέγονται μερικά από τα κορυφαία παγκοσμίως όπως Oxford University, Imperial College London, King’s College, St. Andrews, University of Warwick, New York University, Bocconi, Hague University, University of Groningen, Erasmus University κ.α.

Τα εξαιρετικά αυτά αποτελέσματα αποδεικνύουν ότι για τους μαθητές τίποτα δεν ήταν ικανό να εμποδίσει το δρόμο τους για την κατάκτηση των στόχων τους. Άλλωστε, στα Εκπαιδευτήρια Δούκα η Αριστεία συνεχίζεται παρά τις όποιες δυσκολίες, μέσα από μια πρωτοποριακή εκπαιδευτική διαδικασία που προσφέρει στους μαθητές όχι μόνο γνώσεις αλλά δεξιότητες και αξίες!