Βραβείο Ψηφιακής Δημιουργίας για το Γυμνάσιό μας| 4ος Μαθητικός Διαγωνισμός Οπτικοακουστικής και Ψηφιακής Δημιουργίας

Στο Υπουργείο Παιδείας και στην η Τελετή Βράβευσης του 4ου Μαθητικού Διαγωνισμού Οπτικοακουστικής και Ψηφιακής Δημιουργίας με τίτλο «Η ιστορία σου, είναι ιστορία της πόλης σου»,  παρευρέθηκαν ο κ. Αντώνης Ψύρης, Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής Εκπαίδευσης, και Υπεύθυνος Γυμνασίου και η Φιλόλογος, Χ. Σταμάτη.

Το Γυμνάσιό μας απέσπασε Βραβείο Ψηφιακής Δημιουργίας με το ψηφιακό εκπαιδευτικό παιχνίδι που δημιούργησε ο μαθητής Διονύσης Μπράτης, σε συνεργασία με τις μαθήτριες Άννα Ζωή Αλεβίζου και Μαρία Στέλλα Κουστένη. Ο διαγωνισμός συνδιοργανώθηκε από την Εκπαιδευτική Ραδιοτηλεόραση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, το Τμήμα Αρχειονομίας, Βιβλιοθηκονομίας και Μουσειολογίας του Ιονίου Πανεπιστημίου, το Τμήμα Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου, τα Γενικά Αρχεία του Κράτους και το Εθνικό Κέντρο Οπτικοακουστικών Μέσων & Επικοινωνίας. Είχε ως θεματική την ιστορία της πόλης τους από την ίδρυση του Νεότερου Ελληνικού Κράτους έως σήμερα. Η ομάδα των μαθητών μας, κατόπιν παρακίνησής της Χ. Σταμάτη, αποφάσισε να προβάλει την ιστορία του δήμου Αμαρουσίου, της πόλης όπου στεγάζεται το σχολείο τους και μέσα από το ψηφιακό παιχνίδι, δημιούργησαν το “Ψηφιακό Μαρούσι”.

Πολλά ήταν τα οφέλη που αποκόμισαν οι μαθητές μεσα από αυτή τους τη συμμετοχή. Εξοικειώθηκαν με την επεξεργασία και την τεκμηρίωση των πηγών, τη διαμόρφωση ερευνητικού πνεύματος και την επαφή με έννοιες όπως πνευματικά δικαιώματα. Επιπλέον, έγιναν οι ίδιοι δημιουργοί, ενίσχυσαν τη φαντασία τους, αξιοποίησαν τα διαθέσιμα τεχνικά μέσα και βίωσαν την εμπειρία της σύνθεσης μιας ψηφιακής δημιουργίας. Τέλος, αξιοσημείωτη ήταν η καλλιέργεια συνεργατικού και συλλογικού πνεύματος ανάμεσα στους μαθητές.

Μπορείτε να βρείτε το παιχνίδι αλλά και το βίντεο με τις οδηγίες ΕΔΩ