Ζ’ Διασχολικοί Αγώνες “Ρήσεις & Αντι-Ρήσεις” 2023

Το Σάββατο 13 Μαΐου ολοκληρώθηκαν οι Ζ’ Αγώνες Ρητορικής Τέχνης «Ρήσεις & Αντι-Ρήσεις», υπό την αιγίδα του Δήμου Παιανίας-Γλυκών Νερών, με την έγκριση του ΥΠΑΙΘ και του ΙΕΠ, καθώς και την υποστήριξη του ΜΠΣ «Ρητορική, Επιστήμες του Ανθρώπου και Εκπαίδευση» και της Ελληνικής Ένωσης για την Προώθηση της Ρητορικής στην Εκπαίδευση. Τη διοργάνωση, στην οποία τα Εκπαιδευτήριά μας συμμετείχαν και πάλι στα σχολεία-διοργανωτές, φιλοξένησαν δια ζώσης τα Εκπαιδευτήρια Ζαγοριανάκου.

Οι μαθητές μας συμμετείχαν στα αγωνίσματα της Εκφραστικής Ανάγνωσης του Αυθόρμητου Λόγου, των Διττών Λόγων, καθώς και σε διαγωνισμό αφίσας, συναγωνιζόμενοι μαθητές από 29 σχολεία της Αττικής.

Ήταν μία ακόμα ευκαιρία οι μαθητές της Ρητορικής Ομάδας του Γυμνασίου να συμμετάσχουν σε μια διοργάνωση- γιορτή του λόγου, με πλήθος παράλληλων δράσεων και αγωνίσματα που προσεγγίζουν όλες τις πτυχές της ρητορικής.

Εκτός, όμως, από τη συμμετοχή τους και το όφελος από τη συναναστροφή και τη γνωριμία με μαθητές άλλων σχολείων, είχαν την ευκαιρία να επιδείξουν για ακόμα μια φορά τη ρητορική τους δεινότητα.

· Σε αυτό το πλαίσιο, στο αγώνισμα της Εκφραστικής Ανάγνωσης η μαθήτρια Βλαχοπούλου Βικτωρία κατέκτησε την 1Η ΘΕΣΗ, σε σύνολο 66 διαγωνιζομένων.

· Στο αγώνισμα του Αυθόρμητου λόγου, η μαθήτρια Μπιρμπάκου Αγγελική διακρίθηκε στην 5η θέση των καλύτερων ομιλητών, σε σύνολο 62 διαγωνιζομένων, η μαθήτρια Λέντζα Αναστασία-Νικολέττα στην 8η θέση και ο μαθητής Νικόλας Ταμπάκης, με μόνο δύο εβδομάδες προετοιμασίας, κατέκτησε τη 10η Θέση.

· Επιπλέον, στους Διττούς Λόγους οι μαθητές μας συμμετείχαν σε μεικτές ομάδες, με συμμετοχή μαθητών από διαφορετικά σχολεία. Συγκεκριμένα, η μαθήτρια Βουλγαρέλη Γεωργία, αναδείχτηκε 5η καλύτερη ομιλήτρια της Διοργάνωσης, σε σύνολο 66 ομιλητών. Η Γεωργία, μάλιστα, έφτασε με τη μεικτή της ομάδα μέχρι τους προημιτελικούς, λαμβάνοντας την 4η θέση. Ο μαθητής Γρηγοριάδης Σπύρος, επίσης, αναδείχτηκε 7ος καλύτερος ομιλητής στο εν λόγω αγώνισμα!.

· Και δεν σταματάμε εδώ, καθώς κατακτήσαμε και άλλη μία πρωτιά! Η μαθήτριά μας Ριτζάκη Κάτια κατέκτησε την 1η θέση στον Διαγωνισμό Αφίσας.

Είμαστε περήφανοι για τους μαθητές μας και την άοκνη προσπάθεια που καταβάλλουν. Δεν είναι οι διακρίσεις που αποδεικνύουν το έργο της ομάδας. Είναι το αγωνιστικό πνεύμα των παιδιών, η συνεργασία τους και ο ενθουσιασμός με τον οποίο αναλαμβάνουν οποιαδήποτε δράση.

Θερμά Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά και την εκπαιδεύτριά τους,  Κ. Δρύλλη για την αδιάκοπη υποστήριξη στους μαθητές και την αγάπη της για τη ρητορική τέχνη!