Πολίτες της Ευρώπης, πολίτες του αύριο

Με αφορμή την Ημέρα της Ευρώπης 2023, το Club ρητορικής του Σχολείου μας συμμετείχε την Τετάρτη 26 Απρίλίου στο 2ο Μαθητικό Συνέδριο: «Νέοι και Ευρώπη», που διεξήχθη στο Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων από το το 1ο Πρότυπο ΓΕΛ Αθηνών. Το συνέδριο δεξήχθη στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος «Σχολεία Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου» και πλαισιώθηκε από καθηγητές Πανεπιστημίου και μέλη Ευρωπαϊκών Επιτροπών.

Από το Γυμνάσιο, οι μαθητές Αντώνης Μισθός και Αντιγόνη Δηλανά συμμετείχαν στη συνεδρία:»Κράτος δικαίου, δημοκρατία και σεβασμός των ευρωπαϊκών αξιών»  με την εισήγηση «Το κράτος δικαίου στον 21ο αιώνα», ενώ ο Ανδρέας Μούτσελος από το Λύκειο και ο Φίλιππος Καλούδης από το ΙΒ παρουσίασαν στη συνεδρία NextGenerationEU: Πράσινη, ψηφιακή και δίκαιη μετάβαση» το θέμα «Νέοι και Ευρώπη: Η επόμενη γενιά της Ευρώπης είμαστε εμείς».

Οι μαθητές του σχολείου μας εντυπωσίασαν με τις επίκαιρες ομιλίες τους, διακρίθηκαν για τη σκηνική τους παρουσία, την αμεσότητά τους και το πάθος να μεταφέρουν φλέγοντα διεθνή ζητήματα στο επίκεντρο της προσοχής. Ήταν μία απόδειξη του πόσο σημαντικό είναι να δίνουμε φωνή στους νέους, που αποτελούν το μέλλον όχι μόνο της ελληνικής κοινωνίας, αλλά και της Ευρώπης.

Συγχαρητήρια στους μαθητές μας , καθώς και στις υπεύθυνες καθηγήτριες κ. Κορίνα Δρύλλη και Ανθή Γιαννακοπούλου.

Παρακολουθήστε τις παρουσιάσεις στα παρακάτω video: