2ο Newsletter του έργου roboSTEAMkids

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

roboSTEAMkids: ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΠΡΩΙΜΗΣ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΕΝΔΥΝΑΜΩΣΗΣ ΙΚΑΝΟΤΗΤΩΝ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΕΝΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ STEAM ΚΑΙ ΡΟΜΠΟΤΙΚΗ

2η Διακρατική Συνάντηση Εταίρων

21 Μαρτίου 2023

Αθήνα, Ελλάδα

Η δεύτερη διακρατική συνάντηση των εταίρων του Erasmus+ έργου “robosSTEAMkids: Αναβάθμιση Εκπαίδευσης και Φροντίδας πρώιμης παιδικής ηλικίας μέσω της ψηφιακής ενδυνάμωσης των εκπαιδευτικών και την εισαγωγή ενός προγράμματος που συμπεριλαμβάνει STEAM και Ρομποτική” έλαβε χώρα στις 21 Μαρτίου 2023 στην Αθήνα, Ελλάδα.

Τα Εκπαιδευτήρια Δούκα φιλοξένησαν τη συνάντηση και όλοι οι εταίροι ήταν παρόντες. Οι συμμετέχοντες συζήτησαν την τρέχουσα κατάσταση του έργου και πιο συγκεκριμένα την πρόοδο και την ολοκλήρωση του πρώτου αποτελέσματος. Επιπρόσθετα, οι εταίροι εστίασαν στην ανάπτυξη των διδακτικών ενοτήτων για το σεμινάριο κατάρτισης των εκπαιδευτικών του νηπιαγωγείου που θα αναπτυχθεί τους προσεχείς μήνες.

Τέλος, οι εταίροι συζήτησαν το Aποτέλεσμα 3, τη δημιουργία της συμπεριληπτικής roboSTEAMkids πλατφόρμας. Η πλατφόρμα θα είναι έτοιμη το Δεκέμβριο του 2023 και θα είναι διαθέσιμη σε όλες τις γλώσσες των εταίρων (Αγγλικά, Ελληνικά, Πολωνικά, Ρουμάνικα, Κροατικά και Ιταλικά). Η πλατφόρμα θα στοχεύει στους εκπαιδευτικούς των παιδιών έως 6 χρονών.

Γενικότερα, η συνάντηση ήταν πετυχημένη και αποτελεσματική. Οι εταίροι συμφώνησαν στις επερχόμενες δραστηριότητες και τις καταληκτικές ημερομηνίες και ξεκίνησαν να οργανώνουν την επόμενη συνάντηση τους το Νοέμβριο του 2023, καθώς και ποιες εργασίες θα πραγματοποιηθούν μέχρι την επόμενη συνάντηση κατά την οποία όλες τελικές μορφές των ενοτήτων για το σεμινάριο κατάρτισης θα πρέπει να παρουσιαστούν ώστε να τροφοδοτήσουν το πλάνο εργασιών για το Αποτέλεσμα 3 και την ανάπτυξη της πλατφόρμας.

Κατά τη διάρκεια τη δεύτερης συνάντησης του έργου roboSTEAMkids, οι εταίροι είχαν επίσης την ευκαιρία να γνωριστούν καλύτερα, δημιουργώντας πιο στενούς δεσμούς συνεργασίας μεταξύ τους, διασφαλίζοντας τη συνέπεια και ότι όλοι βρίσκονται στην ίδια πορεία όσον αφορά τους απώτερους στόχους των επερχόμενων δραστηριοτήτων.

Για να βρείτε περισσότερα για το έργο #roboSTEAMKIDS  ή για να συμμετέχετε στις δραστηριότητες, μπορείτε να επισκεφτείτε το website μας: www.robosteamkids.eu ή να μας ακολουθήσετε στο Facebook @robosteamkids.