Συνάντηση στη Φιλιππούπολη για το έργο Facilitate-AI

 

Σε μια μεταξύ των αρχαιότερων πόλεων του κόσμου και πάνω στις δύο όχθες του ποταμού Έβρου, στην Φιλιππούπολη (Plovdiv) πραγματοποιήθηκε μια πολύ ενδιαφέρουσα συνάντηση των εταίρων του έργου Facilitate AI στις 22 και 23 Νοεμβρίου 2022. Σκοπός της συνάντησης ήταν να διερευνηθούν τα τρία βασικά αποτελέσματα του έργου, δηλαδή:

  • Του οδηγού διδασκαλίας τεχνητής νοημοσύνης για καθηγητές που διευκολύνει το έργο τους στην καθοδήγηση μαθητών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης
  • Του εκπαιδευτικού σεμιναρίου για τους συντονιστές της AI-STEAME εκπαίδευσης.
  • Του δυναμικού διαδικτυακού περιβάλλοντος μάθησης με ανοιχτό εκπαιδευτικό υλικό τεχνητής νοημοσύνης

Παρουσιάστηκαν επίσης 18 σχέδια μαθήματος, από τα οποία τα 9 θα υλοποιηθούν στο πανευρωπαϊκό σεμινάριο τεχνητής νοημοσύνης που θα πραγματοποιηθεί στα Εκπαιδευτήρια Δούκα  στις 12 με 16 Ιουλίου του 2023.

Συντονιστής του έργου είναι η Cyprus Mathematical Society και οι εταίροι απαρτίζονται από τους: Plovdivski Universitet Paisiy Hilendarsk (Bulgaria), Instituto Politecnico Do Portdoukas School (Portugal), Universitatea Spiru Haret (Romania), Prof. Ivan Apostolov Private English Language SchooL (Bulgaria), ITC Pacle Morante Limbiate (Italy), Institute of Accelerating Systems and Application (Greece), Doukas School (Greece) και University of Cyprus (Cyprus).

Μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με το έργο εδώ και στην σελίδα του FB εδώ.