Tackling Adolescent Obesity & promoting inclusion through nutrition trainings for disadvantage youth (TAO-project)

 

Τα Εκπαιδευτήρια Δούκα συμμετέχουν στο έργο Tackling Adolescent Obesity & promoting inclusion through nutrition trainings for disadvantaged youth (ΤΑΟ- Project), χρηματοδοτούμενο από το πρόγραμμα της Ε.Ε., Erasmus+. Το έργο ξεκίνησε το 2018 και θα ολοκληρωθεί σε 36 μήνες (δυόμιση χρόνια).

Στο έργο συμμετέχουν δέκα εταίροι από 5 Ευρωπαϊκές χώρες (Βέλγιο, Ιταλία, Ελλάδα, Πολωνία και Γερμανία).

Σκοπός του TAO – Project είναι να ευαισθητοποιήσει τους εφήβους και τις οικογένειές τους για προβλήματα που αφορούν σχετίζονται παχυσαρκία.

Τα τελικά παραδοτέα του έργου θα σχετίζονται με τη διατροφική εκπαίδευση και θα περιλαμβάνουν τα εξής:

  • Ένα εγχειρίδιο διατροφής για το μαθητή: προκειμένου να χρησιμοποιηθεί στην εκπαίδευση
  • Ένα εγχειρίδιο για τον καθηγητή που θα αφορά τη διατροφική εκπαίδευση: σκοπός του είναι να βοηθήσει τον εκπαιδευτικό στη διαδικασία της μάθησης και να δημιουργήσει “ζώνες ασφαλείας” στις οποίες οι μαθητές θα έχουν τη δυνατότητα να επικοινωνούν ελεύθερα
  • Μια διαδικτυακή πλατφόρμα: σκοπός της είναι να βοηθήσει τους συμμετέχοντες στην εκπαιδευτική διαδικασία να ανταλλάσσουν πληροφορίες και υλικό μεταξύ ενώ ταυτόχρονα θα διασφαλίσει τη βέλτιστη προσβασιμότητα και συνέχιση του προγράμματος.

Όλα τα παραδοτέα θα μεταφραστούν στα Γαλλικά, Ελληνικά και Ιταλικά και θα δοκιμαστούν πιλοτικά σε όλα τα συνεργαζόμενα σχολεία. Οι μαθητές που θα συμμετέχουν στην πιλοτική εφαρμογή θα κληθούν να συνεργαστούν και να αποτυπώσουν τις ιδέες τους οι οποίες θα αξιολογηθούν από τους εταίρους του έργου. 5 μαθητές από κάθε σχολείο, βάση της εργασίας τους, θα επιλεχθούν ώστε να συμμετέχουν σε μια εκπαιδευτική εκδρομή στις Βρυξέλλες.

Μετά το πέρας της πιλοτικής περιόδου, το εκπαιδευτικό υλικό θα είναι προσβάσιμο από τους μαθητές και τους καθηγητές των συνεργαζόμενων σχολείων. Σκοπός του έργου είναι η βέλτιστη διάδοση των αποτελεσμάτων του και η εφαρμογή του παραγόμενου υλικού σε ευρεία κλίμακα, για το λόγο αυτό το υλικό θα μεταφραστεί και σε άλλες Ευρωπαϊκές Γλώσσες (Γερμανικά και Πολωνικά).

Τέλος, τα αποτελέσματα του έργου θα είναι προσβάσιμα από τη διαδικτυακή πλατφόρμα “Erasmus+ Project results” καθώς και από την πλατφόρμα που θα δημιουργηθεί στα πλαίσια του έργου.

Συντονιστής έργου: SAFE Food Advocacy Europe

Εταίροι: Doukas School, European Childhood Obesity Group, University of Rzeszow, Amici Obesi, Adipositas Hilfe Deutschland e.V., Societa Scientifica Nutrizione Vegetale, Athens General Children Hospital Pan. & Aglaias Kyriakou, Liceo Scientifico Enrico Fermi Aversa, ARRG