Το EDU Values Project σε σχολείο των Βρυξελλών

 

Το Έργο Europe Diverse and United (EDU Values) επισκέφθηκε το σχολείο Atheneum Royal Jean Absil που βρίσκεται στο Etterbeek των Βρυξελλών στο Βέλγιο. Οι εταίροι του έργου είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν σε 50 μαθητές τα αποτελέσματα του έργου, και κυρίως τα αποτελέσματα που είναι πιο σχετικά με αυτούς, όπως τα μαθητικά μοντέλα, το διαδραστικό παιχνίδι κ.λπ.

Πιο συγκεκριμένα, κατά την πρώτη μέρος της παρουσίασης, οι μαθητές ενημερώθηκαν για τα 3 μαθητικά μοντέλα. Ξεκινώντας από το μοντέλο της Ιστορίας, όπου είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε διάφορα kahoot κουίζ, ως μέρος του μοντέλου, δοκιμάζοντας μερικές από τις γνώσεις που απέκτησαν από το μέρος του μοντέλου που αφορά τις ιστορικές πληροφορίες και τα γεγονότα. Οι μαθητές ενημερώθηκαν επίσης για το περιεχόμενο των άλλων δύο μοντέλων, Πολιτισμός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, και Γενικές Γνώσεις για την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Στο τέλος, οι μαθητές ενημερώθηκαν για το 3D ψηφιακό παιχνίδι, παρόμοιο με το trivial pursuit, όπου οι παίκτες του παιχνιδιού πρέπει να απαντήσουν σε ερωτήσεις σχετικές με την ΕΕ για να προχωρήσουν στον πίνακα του παιχνιδιού και να τερματίσουν στην πρώτη θέση!

Παράλληλα με την παρουσίαση στους μαθητές, οι εταίροι του έργου συζήτησαν με τους καθηγητές του σχολείου, ενημερώνοντάς τους για το περιεχόμενο του έργου που σχετίζεται με αυτούς και το επάγγελμα της διδασκαλίας.

 

Περισσότερες πληροφορίες για το έργο μπορείτε να πατήσετε εδώ.