BTEC Foundation in Art & DesignΣτα Εκπαιδευτήρια Δούκα, από το 2008, προσφέρουμε το πρώτο και μοναδικό πρόγραμμα BTEC Foundation in Art, Design & Media Practice στην Ελλάδα που προετοιμάζει κατάλληλα τους σπουδαστές του σε ένα τόσο μεγάλο εύρος καλλιτεχνικών αντικειμένων ώστε να εισαχθούν σε σημαντικές σχολές Art & Design παγκοσμίως. Μέσα από ευέλικτα και δημιουργικά full-time και part-time προγράμματα, δίνουμε την ευκαιρία στους σπουδαστές μας του GCE, IΒ & Γενικού Λυκείου να αποκτήσουν επιπλέον πιστοποιήσεις BTEC Level 1 Award in Art & Design και BTEC Level 3 Foundation Diploma in Art, Design & Media Practice από τον αναγνωρισμένο φορέα Edexcel/Pearson.

Οι Επιτυχίες μας στα Πανεπιστήμια του εξωτερικού

Το Τμήμα BTEC Foundation Diploma in Art, Design & Media Practice του Σχολείου μας σημειώνει κάθε χρόνο 100% ποσοστό επιτυχίας εισαγωγής στα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα, με το 96% των σπουδαστών μας να εισάγονται στις σχολές της πρώτης επιλογής τους. Το Πρόγραμμα υποβάλλεται σε ετήσια αξιολόγηση και λαμβάνει πιστοποίηση από το διεθνή φορέα  Pearson / EDEXCEL.

Στη Μεγάλη Βρετανία: Central St. Martins – UAL, UCL Slade & The Bartlett, London College of Fashion – UAL, Goldsmiths College of Art, Chelsea College of Art – UAL, University of Edinburgh, Camberwell College of Art – UAL, University for the Creative Arts (UCA), London College of Communication – UAL, Glasgow School of Art, Falmouth University, University of Bournemouth

Σε Ευρώπη και Αμερική: Rhode Island School of Design – US, Parsons School of Design – NY & Paris, Whillem de Kooning Academy – Holland, Artez University of the Arts – Holland, AMFI – Holland, Polimoda – Italy, Alchimia contemporary Jewellery school – Italy.

Το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα του BTEC

Σκοποί του προγράμματος είναι η καλλιέργεια της κριτικής σκέψης και της γνώσης του σύγχρονου κόσμου, η σύνδεση της σύγχρονης πρακτικής με τις ιστορικές, πολιτιστικές, περιβαλλοντικές και κοινωνικές επιρροές, η ανάπτυξη διανοητικής περιέργειας, μεθόδων δημιουργικής παραγωγής, η εξερεύνηση νέων ιδεών κλπ.  Το BTEC των Εκπαιδευτηρίων Δούκα προετοιμάζει κατάλληλα για τις σχολές Art & Design παγκοσμίως με ομάδα καθηγητών εξειδικευμένων σε πολλούς και διαφορετικούς τομείς.

Πρόγραμμα Σπουδών του Edexcel BTEC Level 3 Foundation Diploma in Art, Design & Media Practice

Το πρόγραμμα χωρίζεται σε 2 φάσεις: exploratory και confirmatory. Οι μαθητές θα πειραματιστούν, θα αποκτήσουν τεχνικές γνώσεις, θα εστιάσουν στο αντικείμενο που επιθυμούν και θα καταλήξουν να κάνουν την «πτυχιακή» τους εργασία παρουσιάζοντας ό,τι έχουν μάθει και δουλεύοντας πιο ανεξάρτητα. Το πρόγραμμα αποτελείται από 642 ώρες διδασκαλίας, ή αλλιώς guided-learning-hours (GLH) και από 120 credit qualifications.

Προσφερόμενα μαθήματα

Το καινοτόμο πρόγραμμα BTEC Foundation Diploma in Art, Design & Media Practice είναι το πρώτο και μoναδικό Foundation Program στην Ελλάδα που παρέχει τα ακόλουθα μαθήματα και κατευθύνσεις: Architecture, 3D Digital Design, Fine Art – Life drawing, Fashion & Textiles, Creative Writing, Glass, Photography, Film, Animation, Graphic Design & Illustration,  Metal, Historical και Contextual Studies.

ΝΕΟ: Πρόγραμμα Σπουδών του Edexcel BTEC Level 1 Art & Design!

Το σχολικό έτος 2020-21 εγκαινιάζουμε και το νέο μας πρόγραμμα BTEC Level 1 Art & Design

Απευθύνεται σε μαθητές από 14 – 15 ετών, που αγαπούν την Τέχνη και το Design και ονειρεύονται να σπουδάσουν σε κορυφαία Πανεπιστήμια του Εξωτερικού.

Στόχος μας είναι να μάθουμε στα παιδιά να αποτυπώνουν δημιουργικά τις ιδέες τους, εμβαθύνοντας στην έννοια του sketchbook, να ερευνούν σε βάθος το έργο μεγάλων καλλιτεχνών, να πειραματίζονται, να καλλιεργούν την κριτική τους σκέψη και να εξελίσσουν το σκίτσο και το σχέδιό τους. Με τον τρόπο αυτό, θα μπορέσουν, με μεγαλύτερη άνεση και αυτοπεποίθηση, να παρακολουθήσουν τα μαθήματα του BTEC Foundation in Art, Design & Media Practice, GCE Art ή του IB ART.

Εκτός των άλλων, οι μαθητές θα μπορέσουν να λάβουν την πιστοποίηση BTEC Level 1 Award από τον διεθνώς αναγνωρισμένο εξεταστικό φορέα Pearson/EDEXCEL. Η πιστοποίηση αυτή θα προσμετρηθεί κατά την υποβολή της υποψηφιότητάς τους για την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση του εξωτερικού.

Είμαστε το μόνο σχολείο στην Ελλάδα που διαθέτει αυτό το καινοτόμο πρόγραμμα, το οποίο μάλιστα, λειτουργεί μόνο σε ορισμένα κολλέγια και πανεπιστήμια της Αγγλίας.

Το νέο μας πρόγραμμα θα πραγματοποιείται μία φορά την εβδομάδα, το απόγευμα, σε δύο συνεχόμενες διδακτικές ώρες, στα αγγλικά.

Όσα παιδιά παρακολουθούν το προπαρασκευαστικό μας τμήμα για το International Baccalaureate, το PRE-IB, στην Α’ Λυκείου, μπορούν κάλλιστα να επιλέξουν το BTEC Level 1 in Art & Design  για καλύτερη προετοιμασία και προσαρμογή στις ανάγκες του IB Art, του GCE Art ή του BTEC.

Τα Ποιοτικά μας Πλεονεκτήματα

Portfolio Preparation 

Ένα δυνατό Portfolio αποτελεί ίσως το πιο σημαντικό βήμα για την εισαγωγή των σπουδαστών μας στα καλύτερα Πανεπιστήμια του εξωτερικού.

Στο πλαίσιο του BTEC Level 3 Foundation Diploma in Art, Design & Media Practice, προσφέρουμε ένα εντατικό πρόγραμμα δημιουργίας portfolio διάρκειας 20 εβδομάδων.

Δεδομένου ότι οι απαιτήσεις εισαγωγής διαφέρουν μεταξύ των πανεπιστημίων, είναι σημαντικό να κατανοήσουμε ότι με την παραγωγή σωστού όγκου και υψηλής ποιότητας δημιουργικής δουλειάς, οι σπουδαστές αυξάνουν τις πιθανότητές τους για μία επιτυχημένη αίτηση. Για τον λόγο αυτό η διδασκαλία γίνεται εξατομικευμένα (1:1) για να εξυπηρετήσουμε τις ανάγκες του κάθε ενδιαφερόμενου.

Κατά τη διάρκεια αυτού του εντατικού προγράμματος, οι μαθητές ενισχύουν την υπάρχουσα δουλειά τους, δημιουργούν νέα 2D & 3D έργα και συνθέτουν τις σελίδες του portfolio τους. Οι καθηγητές από την ομάδα του BTEC διδάσκουν νέες τεχνικές με βάση τις ατομικές ανάγκες των μαθητών, προκειμένου να προσθέσουν στη δημιουργική ποικιλομορφία που απαιτείται. Προσφέρουμε εργαστήρια γυαλιού, κεραμικής, μετάλλου, αρχιτεκτονικής και & 3D Design, animation και μόδας. Παράλληλα, οι μαθητές θα μάθουν πώς να φωτογραφίζουν επαγγελματικά τα έργα τους και στη συνέχεια, να επεξεργάζονται τις φωτογραφίες τους στο Photoshop. Ένα πολύ σημαντικό βήμα στη διαδικασία είναι η σύνθεση των σελίδων του ψηφιακού portfolio, επομένως o καθηγητής της γραφιστικής επιβλέπει τους μαθητές και τους διδάσκει να το κάνουν επαγγελματικά στο πρόγραμμα Adobe InDesign. Τέλος, όταν τα ψηφιακά portfolios είναι έτοιμα, επιβλέπουμε τη διαδικασία της υποβολής τους, την πορεία των αιτήσεων και τέλος προετοιμάζουμε τους μαθητές για τις συνεντεύξεις.

Δωρεάν μαθήματα IELTS

Για να ενισχύσουν την υποψηφιότητά τους αλλά και τις γνώσεις τους στην Αγγλική γλώσσα, oι σπουδαστές μας του BTEC έχουν δωρεάν μαθήματα για την κατάκτηση της πιστοποίησης IELTS.

Εκπαιδευτικές Δραστηριότητες

Περίπου μια φορά το μήνα οι καθηγητές οργανώνουν περίπατο σε μουσείο ή έκθεση ζωγραφικής. Αυτό εμβαθύνει την δημιουργικότητα των μαθητών μας και τους εισάγει στα Αθηναϊκά δρώμενα τέχνης.

Επίσημο Εξεταστικό Κέντρο EdexcelPearson

Για περισσότερο από 25 χρόνια αποτελούμε επίσημο εξεταστικό κέντρο του φορέα Edexcel-Pearson, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα στους μαθητές να διαγωνίζονται σε οικείο περιβάλλον.

University Placement

Προσφέρουμε σε κάθε υποψήφιο σπουδαστή εξατομικευμένη υποστήριξη στη διαδικασία αιτήσεων σε Πανεπιστήμια του εξωτερικού από εξειδικευμένους συνεργάτες μας.

Εγγραφές

Απαραίτητες προϋποθέσεις

Για την εγγραφή στο ετήσιο Full-Time  πρόγραμμα του BTEC Foundation Art & Design οι υποψήφιοι πρέπει:

  • Να έχουν συμπληρώσει το 17ο έτος της ηλικίας τους
  • Να έχουν αποκτήσει Απολυτήριο ή δίπλωμα ΙΒ ή 2 GCE A-levels ή να έχουν συμπληρώσει 12 χρόνια υποχρεωτικής φοίτησης
  • Να έχουν λάβει ή να λάβουν μέχρι το τέλος τους προγράμματος: GCSE grade C ή βαθμό IELTS τουλάχιστον 6.0.

Για την εγγραφή στο Part-Time πρόγραμμα οι υποψήφιοι πρέπει:

  • Να έχουν συμπληρώσει το 16ο έτος ηλικίας όταν ξεκινούν
  • Να έχουν συμπληρώσει 10 χρόνια υποχρεωτικής φοίτησης
  • Να έχουν λάβει ή να λάβουν μέχρι το τέλος τους προγράμματος: GCSE grade C ή βαθμό IELTS τουλάχιστον 6.0.

Διαδικασία Εγγραφής

  • Συμπλήρωση αίτησης μέχρι τις 15 Μαΐου.
  • Φωτογραφίες ή φωτοαντίγραφα δουλειάς υποψηφίων (4 σελίδες)
  • Αξιολόγηση των αιτήσεων
  • Ενδεχόμενη συνέντευξη