1ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

Οι Καθηγήτριες – Φιλόλογοι του Γυμνασίου μας,Ανδριάνα ΚορασίδηκαιΕύα Νικολαΐδουσυμμετείχαν ως εισηγήτριες στο1ο Πανελλήνιο Συνέδριο με τίτλο“Το εκπαιδευτικό παιχνίδι στην τυπική και μη τυπική μάθηση”,που συνδιοργανώθηκε από το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης του ΕΚΕΔΙΣΥ,το Εργαστήριο Ψυχοπαιδαγωγικών Ερευνών στην Προσχολική Αγωγή, Laboratory for Research on Early Childhood Psychopedagogy του Τμήματος Αγωγής και Φροντίδας στην Πρώιμη Παιδική Ηλικία Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, το Greek Cultural Institute και το Μητροπολιτικό Κολλέγιο.
Η εισήγησή τους, με θέμα:“Σχεδιάζοντας και υλοποιώντας το δικό μου γλωσσικό παιχνίδι:Ο σχεδιασμός ψηφιακών γλωσσικών παιχνιδιών ως μοχλός ανάπτυξης επικοινωνιακών και γλωσσικών δεξιοτήτων σε μαθητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης”πραγματοποιήθηκε με τημορφή τηςσύγχρονης εξ αποστάσεως ανακοίνωσης.   

Το συγκεκριμένο πόνημα προέρχεται από τησυνεργασία των δύο εκπαιδευτικών μας,στο πλαίσιο τωνΟμίλων Γυμνασίουμε τίτλο “Παίζοντας με τις λέξεις”. Η πρωτοτυπία του έγκειται στο γεγονός ότι τεράστια παιδαγωγική αξία έχει η ανάθεση σχεδιασμού και υλοποίηση ενός τέτοιου παιχνιδιού από τους ίδιους τους μαθητές. Επελέγησαν, λοιπόν, οιμαθητέςΑντώνης Μισθός,  Μιχάλης ΔάλλαςκαιΔιονύσης Μπράτης, ώστε να δημιουργήσουν ένα δικό τους παιχνίδι, στη λογική ενός γλωσσικού Trivial Pursuit. Τη μουσική επιμέλεια ανέλαβαν οι μαθητέςΑργυρόπουλος ΑλέξανδροςκαιΤσουκαντάς Κωνσταντίνος, που συνέθεσαν πρωτότυπη μελωδία για τον σκοπό αυτό. 

Την εισήγηση παρακολουθούσαν περισσότερα από 150 άτομα, μέλη της εκπαιδευτικής και πανεπιστημιακής κοινότητας, με πολύ θετικές αντιδράσεις!