Σχολική ΖωήΤη σχολική καθημερινότητα των μαθητών μας πλαισιώνουν υπηρεσίες με ιδιαίτερη βαρύτητα και σημασία, όπως ο Σταθμός Πρώτων Βοηθειών, η Βιβλιοθήκη, η Σίτιση, η Μετακίνηση κλπ.

Επίσης, η προσωπική Κάρτα Μαθητή – ID Card – και η ψηφιακή πλατφόρμα μάθησης και επικοινωνίας μεταξύ μαθητών, εκπαιδευτικών και γονέων Microsoft TEAMS, αποτελούν καινοτόμες υπηρεσίες που διευκολύνουν και οργανώνουν τη σχολική μας λειτουργία.

Τέλος, οι κανόνες είναι απαραίτητοι σε κάθε κοινωνική ομάδα και δραστηριότητα όχι για να περιορίζουν την ελεύθερη ανάπτυξη της προσωπικότητας αλλά για να διασφαλίζουν το δικαίωμα του κάθε μαθητή στην απρόσκοπτη βελτίωση και ολόπλευρη καλλιέργεια των ικανοτήτων τους.

 

Σταθμός πρώτων βοηθειών

 

Ο Σταθμός Πρώτων Βοηθειών του Σχολείου μας καλύπτει τις καθημερινές έκτακτες ανάγκες υγείας των μαθητών μας με εξειδικευμένο προσωπικό και με την εποπτεία παιδίατρου. Για οποιοδήποτε περιστατικό ενημερώνονται άμεσα οι γονείς. Παράλληλα, διενεργούνται οφθαλμολογικοί και οδοντιατρικοί έλεγχοι στα παιδιά Νηπιαγωγείου και Α’ Δημοτικού.

Επίσης, πραγματοποιούνται ενημερώσεις στους μαθητές και τις μαθήτριες για θέματα σχετικά με την ατομική προστασία της υγείας τους. Παρόμοιες ενημερώσεις πραγματοποιούνται και για τους εργαζόμενους του Εκπαιδευτικού μας Οργανισμού σε περιπτώσεις που το επιβάλλουν οι υγειονομικές συνθήκες.

Ο Σταθμός Πρώτων Βοηθειών τηρεί πλήρως ενημερωμένο αρχείο με τα ενδεχόμενα προβλήματα υγείας των μαθητών μας και βρίσκεται σε άμεση συνεργασία με τους γονείς και τους θεράποντες ιατρούς για τους τρόπους αντιμετώπισής τους.

 

Σίτιση

 

Στο πλαίσιο του προγράμματος υγιεινής διατροφής και άθλησης «Εν Σώματι»,  ακολουθούμε τις αρχές της Μεσογειακής Διατροφής σε συνεργασία με διατροφολόγο.

Στο Νηπιαγωγείο:
Τα παιδιά τρώνε πρόγευμα (δεκατιανό), το οποίο είτε το φέρνουν από το σπίτι είτε το αγοράζουν από την Καντίνα του Νηπιαγωγείου, η οποία διαθέτει ειδικά για την ηλικία τους είδη. Στη συνέχεια της ημέρας τους, γευματίζουν κατά τις 13.00 το μεσημέρι. Τη σίτιση του παιδιού σας μπορείτε είτε να την αναλάβετε εσείς ή να επιλέξετε την υπηρεσία του Σχολείου μας είτε για όλη τη σχολική χρονιά ή για μία περίοδο (Σεπτέμβριος – Ιανουάριος ή Φεβρουάριος – Ιούνιος). Στο Νηπιαγωγείο μας υπάρχουν ψυγεία και φούρνοι μικροκυμάτων για τα γεύματα που προέρχονται από το σπίτι.

Στο Δημοτικό:
Τα παιδιά μπορούν να φέρνουν ένα σνακ από το σπίτι ή να προμηθεύονται τα είδη της Καντίνας μας. Για όσους το επιθυμούν, μπορούν να γευματίζουν στο εστιατόριό μας κατά τη διάρκεια του μεγάλου διαλείμματος.

Στο Γυμνάσιο – Λύκειο – ΙΒ:
Τα παιδιά μπορούν να φέρνουν ένα σνακ από το σπίτι ή να προμηθεύονται τα είδη της Καντίνας μας.