1ο βραβείο στον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό “Πρέσβης για μια Ημέρα”

Οι μαθητές του ΙΒ, Ανθή Κουγιάλη και Ιάσονας Νάσσης έλαβαν το πρώτο βραβείο στον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό, με τίτλο: «Πρέσβης για μια Ημέρα», ο οποίος διοργανώθηκε από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων σε συνεργασία με την Πρεσβεία του Καναδά στην Ελλάδα. Οι μαθητές του σχολείου μας, προετοίμασαν ένα video, με θέμα: Διπλωματικές Σχέσεις Ελλάδας-Καναδά, στον 21ο αιώνα, μέσα από τα μάτια των νέων μελλοντικών ηγετών» με κύριο άξονα τη μετανάστευση.

Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να περάσουν μια δημιουργική ημέρα στην Πρεσβεία αναλαμβάνοντας το ρόλο του Πρέσβη και του Πολιτικού Συμβούλου, να γνωρίσουν από κοντά το προσωπικό που εργάζεται στην Πρεσβεία, να επικοινωνήσουν διαδικτυακά με τους Επίτιμους Προξένους της Θεσσαλονίκη και της Κύπρου, ενώ ήρθαν σε επαφή με την οργάνωση «Φίλοι του Καναδά».
Επίσης, πήραν μέρος σε ένα υποθετικό σενάριο «Έκτακτης Περίστασης», έλαβαν μέρος σε δείπνο εργασίας , συνάντησαν εξέχουσες προσωπικότητες από το διπλωματικό σώμα, επικοινώνησαν διαδικτυακά με την Ελληνίδα Πρέσβη στον Καναδά, κ. Αθανασιάδου και συζήτησαν με τον Πρέσβη του Καναδά στην Ελλάδα, κ. Mark Allen. Τέλος, συνοδεία της Υπεύθυνης Καθηγήτριάς τους, κ. Φ. Κόρμπη, παραβρέθηκαν στην εκδήλωση εορτασμού των 80 χρόνων φιλίας μεταξύ Ελλάδας και Καναδά.

 

Τους μαθητές μας  συνεχάρη και ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Αλέξανδρος Κόπτσης, σε διαδικτυακή συνάντηση που πραγματοποιήθηκε παρουσία του κ. Δ. Δικαιάκου, Υπέυθυνου Λυκείου και της κ. Χ. Σωτηρίου, Υπεύθυνης Τμήματος Ξένων Γλωσσών.