Εκστρατεία Ecomobility 2022-23: Βιώσιμη Κινητικότητα & Οικολογική Μετακίνηση· Το Γυμνάσιό μας Παρουσιάζει· Προτείνει· Αφυπνίζει

Το Γυμνάσιό μας, για 19η χρονιά, συμμετέχει δυναμικά στην Εκστρατεία Ecomobility από τον Εθελοντικό Οργανισμός για το Αστικό Περιβάλλον ECOCITY για την Ενημέρωση και Ευαισθητοποίηση των πολιτών στα ζητήματα της βιώσιμης κινητικότητας και της οικολογικής μετακίνησης, αποδεικνύοντας έμπρακτα ότι το Σχολείο διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση της συλλογικής κουλτούρας στις τοπικές κοινωνίες.

 

Οι μαθητές μας, με εξαιρετική ωριμότητα, προσέγγισαν προβλήματα μετακίνησης στην πόλη τους, ενεργοποιήθηκαν για την αναζήτηση βέλτιστων λύσεων, προετοίμασαν την εργασία τους και παρουσίασαν τις ιδέες για τη βελτίωση και αναβάθμιση της ποιότητας ζωής στο Μαρούσι, σε ειδική εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε στην Αίθουσα “Ι. Φ. Δούκας”, στο Δαΐς – Πολυχώρο Εκδηλώσεων.

Μέσα από ένα πολυσυλλεκτικό διαδραστικό και διασκεδαστικό δρώμενο, τα παιδιά κατέθεσαν τις προτάσεις τους “δίνοντας το μήνυμα ότι η ποιοτική ζωή στον αστικό ιστό είναι Δικαίωμα και Υποχρέωση του κάθε πολίτη!”

Οι μαθητές της Γ΄ Γυμνασίου που συμμετέχουν φέτος στο πρόγραμμα είναι οι: Ηλιάνα Μπουρουτζόγλου, Θοδωρης Κυρίτσης, Θοδωρης Καραγεωργακης, Σίλια Λαβάντ, Λυδια Τρεχαντίνη, Κατερίνα Κοπανά, Καλλιόπη Γιουμπέκα, Κάτια Ριτζάκη

Υπεύθυνη Καθηγήτρια: Σοφία Σερδάρη