Εκστρατεία Ecomobility 2023-2024· Το Γυμνάσιό μας Ερευνά & Παρουσιάζει… Οικο·Λογικά

Το Γυμνάσιό μας, για ακόμη μία χρονιά,  συμμετέχει δυναμικά στην Εκστρατεία Ecomobility από τον Εθελοντικό Οργανισμός για το Αστικό Περιβάλλον ECOCITY για την Ενημέρωση και Ευαισθητοποίηση των πολιτών στα ζητήματα της βιώσιμης κινητικότητας και της οικολογικής μετακίνησης, αποδεικνύοντας έμπρακτα ότι το Σχολείο διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση της συλλογικής κουλτούρας στις τοπικές κοινωνίες.

Η Ομάδα Doukas Ecomobility ενεργοποιήθηκε βιωματικά, ερεύνησε, κατέγραψε και παρουσίασε μία ολοκληρωμένη  λύση, με προσανατολισμό στην αλλαγή συμπεριφορών και στην προώθηση της ποιότητας ζωής. Η Oμάδα μας παρουσίασε τις προτάσεις της για την οικολογική μετακίνηση στον Δήμο Αμαρουσίου με μια ευφάνταστη ημίωρη μουσικοχορευτική παράσταση, εμπλουτισμένη με τραγούδι, χιουμοριστικά video, αλλά και ενδιαφέρουσες συνεντεύξεις από παράγοντες της τοπικής αυτοδιοίκησης. Όσες και όσοι παρευρέθηκαν στην Αίθουσα “Ι. Φ. Δούκας”, στο Δαΐς – Πολυχώρο Εκδηλώσεων, απόλαυσαν τις προτάσεις των μαθητών και μαθητριών μας σε μια παρουσίαση γεμάτη διάθεση για έρευνα, κέφι και χιούμορ.

Η Ομάδα Doukas Ecomobility αποτελείται φέτος από τους μαθητές: Δανάη Αλεξοπούλου, Λάουρα Βασιλάκη, Νικόλαο Βυθούλκα, Κωνσταντίνο Καίσαρη, Μελίνα Κρητσοτάκη, Νόνικα Λέντζα, ενώ Υπεύθυνος της Ομάδας είναι ο καθηγητής Εικαστικής Αγωγής Γυμνασίου,Θοδωρής Χρυσικός.